Successos

Crims

Assassí a l’aixecament del cos

L’ empresonat pel cas del tors d’home trobat en un contenidor va estar mirant l’operació dels mossos que recuperaven el cadàver fent exclamacions de sorpresa

La víctima li havia rellogat una habitació al bloc veí

De tothom és coneguda la creença que l’assassí sempre torna a l’escena del crim, i sovint hi ha policies camuflats als funerals per si l’assassí hi assisteix. Més d’un cas s’ha donat. Però trobar l’autor d’un crim a la mateixa escena del crim mentre es fa l’aixecament del cadàver i la inspecció de l’entorn no deu ser tan habitual. Però també ha passat. El dia 29 de novembre, mentre els mossos escorcollaven tota la zona de contenidors de la confluència entre Via Roma i el carrer Casanova de Barcelona després que un noi que buscava ferralla hi trobés un tors humà dins d’una maleta, el suposat autor del crim es mirava l’operació i mostrava grans dots d’actor. “Què passa, què passa?”, va preguntar en anglès a la portera del bloc del davant un inquilí del setè que feia ben poc que hi residia, de rellogat. La portera, que no parla anglès, se li va explicar amb mitges paraules i un gest inequívoc: “Una persona, nyac!”, li va dir, fent una passada de la mà arran del coll perquè ell entengués que hi havia un mort. I li va senyalar cap als contenidors perquè sabés on hi havia la persona morta. “Ell va fer una exclamació com d’espant i sorpresa i va marxar amb pas normal cap al carrer, allunyant-se dels contenidors”, recorda la portera del bloc número 91 del carrer Casanova, situat davant dels contenidors. La portera sabia que l’home que tan esparverat es mostrava era inquilí del setè pis, i que hi estava des de feia poc, de rellogat del llogater titular, un alemany cinquantí, alt i robust, un xic estrany i reservat, però que mai havia ocasionat problemes de convivència. Al mateix pis de l’alemany també hi havia un altre rellogat, un noi ucraïnès que feia pocs dies que havia arribat. Un parell de dies després de l’aparició del tors humà al contenidor, uns amics de l’Àlex, el llogater del setè, van anar a preguntar per ell. Estaven preocupats perquè no els agafava el telèfon i tampoc responia als whatsapps. D’entrada això no els hauria preocupat, perquè a vegades contestava passades moltes hores. Però aquest cop els preocupava perquè van comprovar per l’estat de WhatsApp que feia molt que no se’l mirava. Això no era normal. La portera els va acompanyar fins al setè, però ningú va obrir la porta. L’Àlex semblava desaparegut. El 2 de desembre, els que es van presentar a la porteria van ser els mossos. Havien repassat les càmeres de la gasolinera del davant i d’altres i havien comprovat que la maleta que tenia el tors humà havia sortit d’aquell bloc. El tors era el de l’Àlex, l’inquilí ara desaparegut, i el sospitós de l’homicidi era l’irlandès que vivia a casa seva de rellogat. Aquell home que tan bé va fer el paper de sorprès. Ara és a la presó per homicidi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia