Successos

estats units

L’acusat d’agredir l’espòs de Nancy Pelosi es declara no culpable

El marit de la presidenta de la Cambra va resultar greument ferit per l’impacte d’un martell abans de ser reduït per la policia

L’home acusat d’agredir Paul Pelosi, marit de la presidenta de la Cambra Baixa dels EUA, la demòcrata Nancy Pelosi, s’ha declarat aquest dimecres no culpable dels càrrecs en contra seva, inclosos els delictes d’intent d’assassinat, agressió i intent de segrest.

David DePape, de 42 anys, ha comparegut aquest dimecres davant una jutgessa del Tribunal Superior de San Francisco i s’ha declarat no culpable dels càrrecs dels quals se l’acusa, han informat mitjans locals.

A la vista judicial, que ha estat molt breu, ha acudit Christine Pelosi, una de les filles de Paul i Nancy Pelosi, ha informat la CNN.

La pròxima compareixença de DePape en el Tribunal Superior de San Francisco està prevista per al 23 de febrer i s’espera que llavors un jutge fixi la data del judici.

DePape ja s’havia declarat no culpable en una altra compareixença davant un jutge a principis de novembre, però a Califòrnia se celebren dues vistes judicials per a determinar si una persona admet o no ser responsable d’un crim.

Paul Pelosi, de 82 anys, va ser atacat a San Francisco el passat 28 d’octubre quan es trobava en el domicili familiar.

L’agressor va irrompre en l’habitatge al crit d’“On està Nancy?”, encara que la congressista demòcrata es trobava en aquest moment en la capital, Washington.

El marit de la presidenta de la Cambra va resultar greument ferit per l’impacte d’un martell i va haver de ser portat a l’hospital, on va ser sotmès a una operació per una fractura de crani i se li van tractar diverses ferides greus al braç dret i a les mans.

Una setmana després de l’atac, Paul Pelosi va ser donat d’alta de l’hospital i des de llavors es recupera a la seva casa.

DePape, d’origen canadenc i qui es trobava als Estats Units de manera irregular, va forçar la seva entrada a la residència dels Pelosi per la porta posterior i, una vegada dins, es va dirigir al dormitori, on Paul estava dormint.

L’agressor va ser detingut a la casa després que la mateixa víctima telefonés a la policia.

En el lloc del crim, la Policia va trobar un rotllo de cinta, una corda blanca, un segon martell –a més de l’usat en l’agressió–, un parell de guants de goma i tela i brides per a cables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia