Successos

Set detinguts acusats de vendre medicaments falsos i substàncies dopants a Barcelona

Els Mossos donen per desmantellat un dels punts de distribució més grans de Catalunya

Els Mossos d’Esquadra han detingut set persones acusats de la venda de medicaments falsos i substàncies dopants. En un comunicat, la policia ha donat per desmantellat un dels punts de distribució més grans de Catalunya d’aquest tipus de substàncies, situat en un magatzem de la part alta de la ciutat de Barcelona. Segons els Mossos, aquest grup distribuïa substàncies dopants tant des de botigues de nutrició esportiva com per mitjà d’empreses de paqueteria a diversos punts de l’àrea metropolitana de Barcelona. La investigació va començar ara fa un any quan la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat va localitzar un magatzem que contenia medicaments falsos, il·legals i/o dopants per un valor de 450.000 euros al mercat il·lícit.

Després de la descoberta del local de Cornellà, els Mossos d’Equadra es van fer càrrec de la investigació. Segons les indagacions policials, la substància arribava camuflada amb aparença de suplements alimentaris o productes cosmètics per al seu posterior condicionament i distribució.

Entre el que s’ha intervingut, s’han localitzat diversos medicaments falsificats sota el nom de medicaments legals a l’Estat, que corresponen sobretot a hormona de creixement, indicada per al tractament del nanisme, trastorns genètics que afecten al desenvolupament o deficiències d’aquesta hormona, usada al món del culturisme per afavorir l’augment de la força i la qualitat muscular, la reducció de greix i l’ampliació dels efectes dels esteroides.

A més, l’ús d’esteroides porta associat efectes secundaris, com l’alopècia i la disfunció erèctil, i els investigats també venien productes per al seu tractament provinents de països de fora de la Unió Europea (UE) que no tenen autoritzada la venda a Espanya.

Part de les persones detingudes ja tenien antecedents per fets similars i també per tràfic de drogues. El passat 10 de febrer es van fer set escorcolls en tres domicilis, dues botigues, una oficina i un magatzem i es van fer les set detencions. S’hi van intervenir substàncies preparades per a la seva venda en petites dosis o pastilles, material per al seu condicionament i pesatge i una arma de foc simulada. També s’hi van trobar 15.000 euros en efectiu.

Amb aquests escorcolls, els Mossos van desmantellar un nou magatzem, situat en un baix d’un edifici de la part alta de Barcelona, on s’hi van trobar més de 190.000 dosis d’esteriodes amb un preu al mercat negre de prop de 300.000 euros.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció número 1 de Cornellà de Llobregat, que s’ha fet càrrec de la investigació. El jutge va deixar els set detinguts en llibertat amb càrrecs i va decretar mesures cautelars per a alguns d’ells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia