Successos

L’entrenador de patinatge de Vacarisses reconeix que va abusar de set menors però no entrarà a la presó

S’ha declarat culpable i ha acceptat una pena de 14 anys de presó, però ha quedat suspesa i farà tres anys de treballs comunitaris

L’entrenador del Club de Patinatge Artístic de Vacarisses (Vallès Occidental) acusat d’abusar de set menors d’entre 12 i 15 anys l’any 2019, s’ha declarat culpable i ha acceptat una pena de 14 anys de presó. Però aquesta pena ha quedat suspesa de manera extraordinària perquè la Fiscalia i la defensa de l’entrenador han arribat a un acord per reduir la condemna dels 42 anys que s’havien demanat als 14 anys. No entrarà a la presó i farà tres anys de treballs comunitaris.

En el judici celebrat a la secció segona de l’Audiència de Barcelona, l’home ha reconegut ser culpable d’haver abusat de set menors l’any 2019. En concret, reconeix haver-los fet tocaments en zones al pit i al cul amb l’excusa de fer correccions a la postura durant els exercicis. Mentre els feia proferia tota mena de comentaris sexuals sobre el físic de les adolescents. Les menors també van explicar que el condemnat sovint els fregava els seus genitals contra elles i que entrava al vestidor sense avisar quan s’estaven canviant. Sota el pretext que volia fer-los un massatge per millorar el rendiment, va demanar a dues de les menors a quedar-se en roba interior i els va tocar les natges.

El condemnat no entra a la presó després que la Fiscalia hagi canviat el seu escrit d’acusació i ja no hi vegi set delictes d’abús sexual continuat, sinó simplement d’abusos. Així, cada delicte ha estat penat amb dos anys de presó, en comptes dels sis inicials. Com havia demanat la defensa, el tribunal ha suspès la condemna i l’ha substituïda per dos anys i onze mesos de treballs comunitaris perquè al·lega que els delictes que va cometre no superen els dos anys de presó i no és un criminal habitual. Ara bé, no podrà tornar a delinquir en tres anys i haurà de seguir un curs d’educació sexual, a més d’indemnitzar amb 500 euros cadascuna de les víctimes, com ja havia fet abans del judici. Alhora, estarà en llibertat vigilada durant 5 anys i inhabilitat per fer qualsevol feina que impliqui el contacte amb menors durant 3 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia