Successos

terratrèmols a Turquia i Síria

Els terratrèmols de Síria i Turquia han causat més de 50.000 morts just un mes després de la catàstrofe

El Col·legi de Metges de Turquia acusa el govern d’Erdogan d’ocultar dades i parla de més de 60.000 defuncions

Els terratrèmols de Síria i Turquia, que just aquest dilluns fa un mes que es van produir, ja han deixat més de 50.000 morts, segons les últimes dades facilitades per les autoritats dels dos països. A Turquia, el darrer balanç apunta que s’han produït 45.968 defuncions, mentre que a Síria la xifra de víctimes ascendeix a 5.914.

No obstant això, el Col·legi de Metges de Turquia acusa el govern d’Erdogan d’ocultar dades i assegura que el nombre de morts supera les 60.000.

Per la seva banda, el ministre d’Interior turc, Suleyman Soylu, nega les acusacions i assegura que la xifra real és la mateixa que l’oficial. “Qualsevol nombre de què disposem la compartirem”, ha apuntat.

La Creu Roja creu que el col·lapse del subministrament d’aigua a Síria pot tenir greus conseqüències

L’actual col·lapse del sistema de subministrament d’aigua en el nord-oest de Síria, danyat primer per 12 anys de guerra i després pels terratrèmols que van sacsejar la zona fa un mes, pot tenir conseqüències “devastadores” per a la salut de la població local, va advertir avui el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR).

En l’actual situació “una nova emergència pública tal com un brot d’una malaltia infecciosa pot suposar un desastre per a la regió”, ha indicat en un comunicat el director regional de CICR per a Orient Mitjà, Fabrizio Carboni.

L’organització subratlla que després dels sismes del 6 de febrer el risc que l’aigua per a consum quedi contaminada és elevat, i també destaca que també van quedar destruïts molts dipòsits aqüífers instal·lats a la part alta dels seus habitatges que usaven com a alternativa molts residents de la zona.

Bona part d’aquesta situació afecta la regió entorn d’Alep, on a més part del sistema de clavegueram va col·lapsar pels terratrèmols, “augmentant les penúries d’una zona que ja sofria els efectes de més d’una dècada de guerra”, va indicar CICR.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia