Successos

Investiguen un veí de Vilamalla per tenir gossos en un estat “lamentable”

La Guàrdia Civil ha pres declaració en qualitat d’investigat d’un veí de Vilamalla que tenia gossos en un estat “lamentable” i sense atenció veterinària, segons informa l’Acn, que recull un comunicat. A l’home li atribueixen un delicte de maltractament animal i és el segon cop que l’enxampen. Després de rebre denúncies ciutadanes, agents del Seprona acompanyats per una veterinària facilitada per l’Ajuntament van inspeccionar la finca. Allà, hi van trobar diversos gossos. Alguns tenien ferides per mossegades i no havien rebut tractament veterinari. Per això, van denunciar el propietari per infringir la llei de protecció dels animals i el Departament d’Acció li va incoar un expedient sancionador.

A l’agost, agents del Seprona de Figueres que feien seguiment de l’estat dels animals van tornar a inspeccionar les instal·lacions. Aleshores van constatar que el propietari no havia subministrat els medicaments veterinaris prescrits per la facultativa i això havia agreujat les ferides dels animals. En almenys un dels gossos, podia provocar l’amputació d’alguna extremitat.

Segons continuen informant les mateixes fonts, als gossos que presentaven pitjor estat els van entregar a l’Associació l’Anxova Peluda de l’Escala que els ha facilitat atenció veterinària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia