Successos

iran

Almenys 51 persones moren en l’explosió d’una mina de carbó

L’alliberament de gas metà en un dels túnels provoca la tragèdia a la ciutat de Tabes

Almenys 51 persones han mort i vint han resultat ferides en l’explosió d’una mina de carbó a l’est de l’Iran, segons ha informat Efe, que cita l’agència Mehr. L’explosió es va produir la nit passada a causa de l’alliberament de gas metà en un dels túnels d’una mina de la ciutat de Tabes, a la província de Khorasan del sud, segons ha assenyalat el director general de l’organisme de gestió de crisi provincial, Mohammad Ali Akhundi, en declaracions recollide per l’agència estatal IRNA. Akhundi ha explicat que unes quaranta persones participaven en les tasques de rescat, que progressaven amb lentitud perquè “és una tasca difícil rescatar ferits d’una profunditat de 700 metres en diagonal i 250 metres en vertical”.

Fins ara, vint persones han estat rescatades amb ferides, de les quals dotze han estat hospitalitzades. En un principi es va informar que setanta persones treballaven a la mina en el moment de l’accident, però, a hores d’ara, no és clara la xifra de miners afectats.

El president de l’Iran, Masoud Pezeshkian, ha expressat, a través de la xarxa X, el seu condol a les famílies dels morts i ha anunciat que ha donat ordres per evitar accidents similars en el futur. Per part seva, el cap del poder judicial de l’Iran, Gholamhosein Mohseni Ejei, ha demanat investigar el sinistre i prendre les accions legals contra els possibles culpables de l’accident.

L’Iran ha registrat diversos accidents en la indústria minera del país els últims anys. El 2017, van morir 42 persones després d’una explosió en una mina de carbó al nord-est de l’Iran. El 2013, onze miners més van perdre la vida en dos incidents diferents, mentre que el 2009, vint miners van morir en incidents diversos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia