Successos

Un detingut per usar un passaport fals per sol·licitar la residència

Al expedir les targetes d’identitat es personava una altra persona de la mateixa nacionalitat

Agents de la Policia Nacional han detingut a una persona per suplantar la identitat d’un compatriota per obtenir la targeta de residència a l’estat espanyol. Aquesta detenció s’ha produït com una ampliació de ’l’Operació Bakau’, portada a terme al juliol d’enguany per la comissaria de Camprodon, segons informen en un comunicat la Policia Nacional.

Els agents encarregats de l’expedició de les targetes, es van adonar que ciutadans estrangers que anaven a expedir la primera targeta de residència aportaven un passaport amb diferent numeració al que figurava en l’expedient de residència tramitat. El modus operandi consistia a sol·licitar la residència de forma telemàtica en la Subdelegació del Govern de Girona presentant un passaport. Posteriorment, es presentaven a la comissaria de Policia Nacional amb un passaport.

En el mateix, figurava la mateixa filiació, però amb diferent numeració En tenir sospites que es podria tractar de suplantacions d’identitat, la comissaria de Puigcerdà es va posar en contacte amb els homòlegs de Camprodon. Per tant, es va sol·licitats a la Subdelegació del Govern una còpia del passaport presentat telemàticament per poder comparar-lo amb el que presentaven físicament. Va ser quan els agents van poder constatar que coincidia plenament la filiació, però ni la numeració ni la fotografia eren iguals, tractant-se de dues persones diferents. Fruit d’aquesta investigació, ha sigut detingut i posat a disposició un ciutadà acusat d’un delicte d’usurpació d’estat civil i falsificació de documents.

La complexitat de la fórmula utilitzada fa sospitar que “rere d’aquesta pràctica hi ha una organització estructurada i amb amplis coneixements en dret d’estrangeria”, expliquen des de Policia Nacional. Per tant, la investigació podria continuar oberta a l’espera de poder analitzar la informació obtinguda i practicar més detencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia