Successos

estats units

Troben amb vida un nen que va ser segrestat el 1951 en un parc de Califòrnia

L’home s’ha pogut reunir amb la seva família 73 anys gràcies a un test d’ADN per internet, fotografies antigues i retalls de diaris

Luis Armando Albino va ser segrestat el 1951 mentre jugava en un parc de West Oakland (Califòrnia) quan tenia sis anys i, ara, setanta-tres anys després s’ha pogut retrobar amb part de la seva família gràcies a una prova d’ADN per internet, fotografies antigues i retalls de diaris, informa aquest dilluns el diari britànic The Guardian. El Bay Area News Group va informar divendres que la neboda del desaparegut, amb l’ajuda de la policia, l’FBI i el Departament de Justícia, van localitzar el seu oncle a la costa est dels Estats Units.

El 21 de febrer de 1951, Luis Armando Albino jugava al parc amb el seu germà gran i una dona se’l va emportar amb la promesa que li compraria dolces. Però en comptes d’això el va segrestar. La dona se’l va endur en avió a l’altra punta dels Estats Units, a la costa est, on va ser criat per una parella com si fos el seu propi fill.

Mentre la seva veritable família mai va perdre l’esperança de trobar-lo en vida. De fet, la seva mare, que va morir el 2005, va continuar buscant-lo fins al final. Va ser, però un test d’ADN fet per la neboda del desaparegut per internet el que va aconseguir localitzar-lo. La neboda, Alida Alequin, de 63 anys i veïna d’Oakland, estava decidida a trobar-lo i va fer tot el que podia per aconseguir-ho. Després de fer-se una prova d’ADN i d’informar a les autoritats dels descobriments que havia fet, l’FBI i el departament de Justícia van implicar-se en la cerca. Finalment, va ser localitzat i el juny passat, setanta-tres anys després que una dona se l’endugués, Luis Armando Albino va tornar a Oakland i es va retrobar amb part dels seus familiars, entre ells la seva neboda. Luis Armando Albino, pare i avi, és actualment un bomber jubilat i veterà de la guerra del Vietnam.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia