Successos

europa

El principal sospitós del cas ‘Maddie’ podria sortir en llibertat l’any vinent

Un tribunal alemany l’absol de tres presumptes violacions i dos abusos sexuals al sud de Portugal

Christian Brückner compleix set anys de presó per l’agressió a una dona nord-americana a la mateixa població on va desaparèixer la nena britànica Madeleine McCann

El principal sospitós en el cas de la desaparició de Madeleine McCann, Christian Brückner, ha estat absolt de tres acusacions de violació i dues d’abús sexual infantil que presumptament va cometre a Portugal entre 2000 i 2017. Brückner, que compleix condemna a Alemanya per altres delictes, podria quedar així en llibertat al setembre de 2025.

Un tribunal de Braunschweig (Baixa Saxònia), al nord d’Alemanya, ha declarat l’acusat no culpable d’aquestes agressions, que no estan relacionades amb el cas Maddie. La fiscalia acusava Brückner d’haver assetjat diversos nens i d’haver-se masturbat davant d’ells. També li imputava haver violat un jove irlandesa a Praia da Rocha, a l’Algarve, al sud de Portugal. També l’acusava d’haver violat una adolescent i una dona gran a la mateixa ciutat.

La víctima irlandesa va declarar en el procés el passat mes de maig, però com que el seu atacant duia la cara coberta amb una màscara, no va poder identificar de manera inequívoca l’agressor.

La fiscalia demanava una pena de quinze anys de presó pels tres casos de violació els dos d’abusos sexuals. Si no prospera el recurs que el Ministeri Públic ja ha anunciat contra la decisió del tribunal Braunschweig, l’acusat sortirà al carrer d’aquí a menys d’un any.

Brückner compleix actualment una pena de set anys de presó per la violació el 2005 d’una dona nord-americana també a l’Algarve, a la mateixa població, Praia da Luz, on McCann va desaparèixer el 2007.

La fiscalia de Braunschweig va anunciar el 2020 que Brückner és sospitós del segrest i assassinat de la nena britànica, però encara no ha formulat una acusació formal per aquest cas. La senyal telefònica situa l’alemany a prop de l’apartament turístic que ocupava la família McCann en el moment de la desaparició i hi ha un testimoni que afirma que Brückner li va confessar que havia matat la petita, però no existeixen prou proves per acusar-lo.

La desaparició de Maddie és un dels casos més mediàtics i investigats d’aquesta mena en tots els temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia