Successos

Neutralitzen en aigües de Sant Feliu onze granades de la Guerra Civil

Un grup de capbussadors les van descobrir diumenge passat i van donar l’avís

La Unitat de capbussadors contra mines de l’Armada i un dispositiu amb diferents efectius de seguretat ha neutralitzat aquest matí un total d’onze granades submergides al mar en una zona molt pròxima al penya-segat de la cala de les Sofreres, a Sant Feliu de Guíxols.

En una sola acció, i segons un comunicat de l’Ajuntament guixolenc, s’han pogut neutralitzar les onze granades enfonsades sota aigua, en una acció controlada, donant com a resultat una bombolla visible des de la superfície. Tot i això, no ha tingut ni l’efecte ni el soroll ni la vibració que hi havia hagut en el passat, quan s’havien neutralitzat mines sense explotar, de la Guerra Civil.

La descoberta

El diumenge passat un grup de capbussadors de Sant Feliu de Guíxols va observar que en un cau on hi havia un pop s’hi havien acumulat objectes estranys. Eren granades de mà de la Guerra Civil. Tal com ha explicat Fran Gómez, els qui fan submarinisme estan acostumats a veure que els pops emmagatzemin pedres i altres elements al seu niu, però en veure de què es tractava, es va alertar la Guàrdia Civil de Girona, i es va activar el protocol.

El 2022, un dispositiu encapçalat també pel grup de desactivació d’explosius de l’armada espanyola va neutralitzar amb seguretat una bomba de la Guerra Civil enfonsada a uns 280 metres de la bocana del port.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia