Successos

Natàlia Figueras

Alcaldessa de Maçanet de la Selva

“A les urbanitzacions se senten impunes”

Com afecta el negoci de la marihuana el municipi?
Les persones que solen estar involucrades en aquestes activitats sovint generen conflictes. No contribueixen al bon veïnatge ni col·laboren en la comunitat.
Quins són els problemes principals?
Aquestes persones viuen aïllades, no cuiden l’entorn, la casa ni els veïns. Això genera problemes, sobretot en clau de convivència: cotxes circulant a altes hores de la matinada i altres situacions que generen inseguretat. Se senten impunes a les urbanitzacions.
Com lluiteu contra les plantacions a Maçanet?
La part policial és fonamental, però també hi treballem des dels serveis municipals. Exigim que els habitatges estiguin nets, compleixin les normatives d’animals i no tinguin subministraments intervinguts. Si no es compleix, prenem mesures com ara talls de subministrament, sancions i expedients urbanístics. A més, els serveis socials fan un seguiment per pressionar i perquè no se sentin tan còmodes.
Han notat que hi ha més denúncies dels ciutadans?
Sí. Quan l’Ajuntament dona resposta, els ciutadans ho noten i comencen a comunicar-nos-ho més.
Creu que s’han d’endurir les lleis?
És la clau. Si detectem una plantació, ho denunciem i detenim els responsables, però el jutge no autoritza desmantellar-la immediatament, els detinguts tornen a casa i la situació s’allarga. Aquesta lentitud judicial dificulta l’acció efectiva. Els fraus en subministraments són freqüents i, quan es denuncien, sovint ja no hi són o hi ha uns altres ocupants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia