Successos

successos

Treballadors de l’aeroport del Prat denuncien un increment de la inseguretat

Asseguren que els sensesostre protagonitzen molts dels incidents i reclamen que se’ls atengui “dignament”

Robatoris, insults, amenaces i agressions de tot tipus, fins i tot sexuals. Aquest és l’escenari d’inseguretat que descriuen treballadors de l’aeroport del Prat. Aquest dimarts, convocats pel sindicat CCOO, s’han manifestat a la Terminal 1 per reclamar “solucions immediates”. Asseguren que des de fa temps són víctimes de les bandes de lladres organitzades que operen a l’aeroport i també d’alguns dels sensesostre que viuen a les instal·lacions. Així, denuncien que els lavabos i els pàrquings s’han convertit en “llocs perillosos” a determinades hores amb episodis d’exhibicionisme, violència verbal i física i fins a dues agressions sexuals. Per això, demanen que es recuperi el servei d’intervenció social a aquest col·lectiu de forma immediata.

Els representants sindicals i alguns treballadors han explicat que en els dos darrers anys la situació s’ha tornat “insuportable” fins el punt d’anar a treballar “amb por”. En aquest sentit, recorden que els treballadors de l’aeroport entren a treballar molt d’hora i pleguen molt tard i que a determinades hores, especialment de matinada, es troben situacions complicades. “Treballar als pàrquings i als lavabos a determinades hores fa por, principalment a les treballadores, ens trobem persones fent les seves necessitats pels passadissos, d’altres fent exhibicionisme i som víctimes d’agressions verbals i físiques”, ha afegit Xavier Garcia Cordero, coordinador del sector aeri de CCOO.

Sense voler criminalitzar el col·lectiu de persones que viuen a les terminals de l’aeroport, més d’un centenar, els representants dels treballadors han reconegut que protagonitzen molts d’aquests incidents. Especialment, han afegit, després que finalitzés el conveni entre Aena, la Generalitat i els ajuntaments de Barcelona i el Prat per atendre amb educadors socials aquest col·lectiu. És per això que han reclamat que es torni a activar aquest conveni per oferir-los una atenció “digna” i que Aena convoqui la coordinadora d’activitat empresarial per generar un espai de coordinació preventiva on poder coordinar la seguretat i la salut laboral en el marc de la prevenció de riscos laborals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia