Successos

El quadern negre

Tura Soler

Accions de Defensa

L’exèrcit, que aquest any ha rebut 112 peticions d’ingrés a Girona, retornarà al seu lloc original un dels canons de la bateria de costa del far de Roses

La seu de la subdelegació de Defensa, al carrer Emili Grahit de Girona, va ser ahir l’escenari dels actes institucionals de la diada de la subdelegació de Defensa i del reservista, actes que van servir perquè el subdelegat de Defensa, el coronel Jaime Ignacio Caro Guedea, exposés els projectes que tenen a les comarques gironines i el seu propòsit de donar-se a conèixer entre la població i, sobretot, entre els joves.

Un dels projectes més imminents, en coordinació amb l’Ajuntament de Roses, és la recuperació com a espai cultural, històric i patrimonial de l’antiga bateria de costa L-7, situada a prop del far de Roses. L’Ajuntament ja ha recuperat i condicionat búnquers i part d’aquestes antigues instal·lacions militars, i ara té l’oportunitat d’exposar al seu lloc original un dels tres canons que apuntaven cap al mar, que seran cedits per Defensa. El coronel Caro Guedea va agrair a l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez Chinchilla, present en l’acte, la seva col·laboració per tirar endavant aquest projecte d’exposició del canó al seu lloc original. El coronel també va anunciar que preveuen organitzar a Girona un concert de la Unitat de Música de la Inspecció General de l’Exèrcit, i, a partir del mes que ve, una exposició sobre la missió que desenvolupen les tropes de l’exèrcit espanyol al Líban sota la bandera de les Nacions Unides, que hi té destinats 10.000 soldats (700 dels quals, espanyols).

El subdelegat de Defensa va voler destacar el paper que fan a Girona per difondre les activitats de les forces armades, quan fa 24 anys que es va abolir el servei militar obligatori i ara l’ingrés és voluntari. Les dades: en el darrer any, a les comarques de Girona s’han presentat 112 aspirants a formar part de l’exèrcit, 21 dels quals ja han ingressat a les forces armades. En total, han rebut 4.800 consultes de ciutadans, un miler de les quals han estat presencials. El coronel, que va reivindicar la necessitat d’assistir a instituts i centres educatius per donar informació i aprofundir en la difusió de la “cultura de defensa”, va destacar l’èxit d’afluència de visitants a l’estand que van instal·lar en la fira Expojove, que es va celebrar el mes de març passat. Hi van passar un miler de persones i més de la meitat volien informació sobre els sistemes d’ingrés a les forces armades.

En l’acte, com és habitual, es van entregar diplomes als reservistes, considerats una peça clau, i es va reconèixer la col·laboració del comissari de la Policía Nacional Leoncio Martínez, que es jubila, i del tinent coronel de la Guàrdia Civil Cristóbal Prieto, que passa a la segona activitat. També hi va assistir la comissària dels Mossos Sílvia Catà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia