Successos

Detenen tres membres d’una organització sèrbia per cultivar marihuana a Vilobí

La Policia Nacional ha detingut tres membres d’una organització criminal de Sèrbia que cultivava marihuana en una casa de Vilobí d’Onyar. L’organització havia establert a Girona el seu centre de producció de la droga i posteriorment la traslladava fins als països balcànics per vendre-la allà. Els homes havien habilitat el soterrani de la casa, de més de 100 metres quadrats, com a plantació. Hi havia armaris per cultiu interior, focus LED de baix consum, extractors d’aire amb filtres de carboni, aparells d’aire condicionat d’última generació i instal·lacions elèctriques d’alta complexitat que han generat un frau elèctric quantiós, ja que tenien la llum punxada.

La investigació va arrencar fa nou mesos i finalment la policia ha pogut acreditar que l’immoble era el centre de producció de marihuana de l’organització i els tres detinguts n’eren els responsables. El 9 d’octubre la policia va entrar a la casa de Vilobí d’Onyar i va sorprendre un dels detinguts, que estava dins de la casa. A més, es va fer un dispositiu de recerca dels altres dos membres. El principal responsable el van detenir quan anava en cotxe fins a la casa on hi havia la plantació. El tercer implicat el van trobar en un habitatge del centre de Vilobí, on s’havia traslladat des de feia poc.

La policia va intervenir 14,825 kg de cabdells de marihuana que estaven preparats per a la venda i distribució. A més, hi havia 345 esqueixos de la mateixa substància en un armari de cultiu. El líder de l’organització tenia persones de Sèrbia per cuidar la plantació. Al llarg de la investigació es va detectar com anava canviant de persones en funció de la vigència d’estada curta que tenien a l’Estat.

A més, feia molts viatges a Sèrbia segurament per trobar-se amb els encarregats de rebre els enviaments de droga des de Girona i planificar l’arribada dels vehicles amb la marihuana. Es calcula que l’organització havia estafat 8.299 euros en llum. Els tres homes van passar a disposició judicial i han quedat en llibertat a l’espera de judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia