Successos

Simulacre d’accident de trànsit i incendi a l’interior del túnel de Bracons

Protecció Civil i el Departament de Territori han organitzat aquesta passada matinada un simulacre d’accident de trànsit i incendi a l’interior del túnel de Bracons (carretera C-37), entre Osona i la Garrotxa. Segons ha informat la Generalitat, l’objectiu principal del simulacre ha estat provar l’activació i avisos previstos al Pla d’Autoprotecció del Túnel, que s’ha homologat recentment aquest mateix 2024. També ha servit per practicar les actuacions i coordinació entre els diferents actuants i el personal del túnel, a més de comprovar el correcte funcionament de la ventilació del túnel.

L’exercici, pel qual el túnel ha estat tallat al trànsit des de les 10 de la nit d’ahir fins avui a la matinada, ha consistit en un accident entre dos vehicles dins el túnel amb una vintena de persones ferides i il·leses d’altres vehicles afectats indirectament. Després de l’accident un dels vehicles s’ha incendiat.

En el simulacre hi han participat diversos cossos d’emergències: els Bombers (amb quatre camions i quatre vehicles lleugers), els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (amb14 unitats terrestres i un total de 34 professionals), els Mossos d’Esquadra (amb 6 dotacions i un vehicle de comandament). A banda, Protecció Civil ha comptat amb el personal de la sala del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya i amb 4 tècnics dels serveis territorials. Com a figurants hi han participat una vintena d’estudiants del curs de Tècnic/a en Emergències Sanitàries de l’escola Joviat de Manresa, de l’Institut de Vic i de l’escola Vedruna de Navàs.

El túnel de Bracons, amb una longitud de 4.577 metres, és el tercer més llarg de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia