Successos

El quadern negre

Tura Soler

Susqueda: cotxe de prova

Els Mossos es van comprar un vehicle com el de les víctimes i van fer recorreguts amb càmeres al cotxe i al pit i el front del conductor per gravar i cronometrar el trajectes

Els Mossos es van comprar un Opel Zafira de segona mà de les mateixes característiques del de les víctimes del doble crim de Susqueda per fer una sèrie de proves encarregades pel jutjat per mirar el temps que es tardava per anar a diferents punts de l’entorn de l’embassament. El Zafira de les víctimes, que es va trobar enfonsat a set metres de fondària al fons de l’embassament a la raconada de la Muntada, va ser enviat a un desballestador de Múrcia i no estava en condicions de circular quan el van anar a recuperar per fer-hi unes pericials als baixos. Amb el Zafira comprat de segona mà els Mossos van fer tres trajectes, per calibrar quant de temps es tardava a fer-los, i ho van fer portant quatre càmeres: una de rotatòria al cim del sostre (com la del Google Maps) i tres més a dins, entre les quals una al pit i una altra al front del mosso que conduïa. Així s’asseguraven que enregistraven també l’orografia del terreny i la inclinació.

Els recorreguts que van fer, segons han informat ara al jutjat, van ser tres i sortint sempre des del costat de la paret del pantà a l’enllaç amb la pista que puja cap a la pedrera, que és el punt on la senderista va veure l’Opel Zafira amb la parella a dins aproximadament a les 10.30 h del dia 24 d’agost del 2017, moments abans que desapareguessin.

El primer trajecte que van cronometrar va ser fins a la Rierica (que és un punt totalment inaccessible amb cotxe), però no especifiquen el punt de la pista on es van aturar, tot i que es presumeix que es deuen referir al punt de la raconada dels de Rupit, on la tesi dels investigadors apunta que Marc i Paula van aparcar el Zafira, van inflar el caiac, el van baixar a l’aigua, van navegar fins a la punta de la Rierica i allà van rebre els trets mortals.

El segon recorregut el van fer fins a la zona de la platgeta on el 25 d’agost Nancy Londoño, la dona del sospitós Jordi Magentí, va fer unes fotos de cara a la Rierica. I el tercer recorregut, el més llarg, el van fer fins a la platgeta on el 27 d’agost van trobar el cotxe de la parella enfonsat. En un escrit que han enviat fa poc al jutjat, els Mossos informen que les proves ja estan fetes i acabades i que han introduït totes les imatges en un entorn virtual, però no aporten els resultats perquè està “pendent de la instrucció d’unes diligències informatives de contextualització”. Per la falta de “contextualització” tampoc han entregat encara altres diligències que tenen acabades com ara el mapa amb tots els camins d’accés al pantà o els càlculs de les distàncies entre diferents escenaris. Falten per entregar 16 diligències d’un crim que es va perpetrar fa set anys i dos mesos, i encara no se sap quin va ser l’escenari exacte ni s’ha trobat l’arma del crim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia