Successos

Quadern negre

Tura Soler

Coneixeu aquesta dona?

Interpol demana ajuda per posar nom a una dona trobada assassinada el 2003 a Malgrat de Mar. Duia un tatuatge i uns cordills negres lligats als dits grossos dels peus

Un dels 46 cadàvers que Interpol intenta identificar a traves del seu programa Identify Me és el de la dona que va ser trobada assassinada el 3 de novembre del 2003 en un camí rural de Malgrat de Mar. Els Mossos, que porten la investigació del cas, ja van difondre al seu moment la imatge, reconstruïda, del rostre de la víctima i també dels objectes personals i del tatuatge que duia la noia, però no van aconseguir posar-li nom. Una de les hipòtesis que es van considerar va ser que la noia, trobada en un voral de carretera, pogués ser una víctima més de Volker Eckert, el camioner assassí en sèrie que va sembrar de cadàvers de prostitutes els vorals de diferents països d’Europa i que va confessar diversos crims a Catalunya. Però Eckert, detingut el 2006, no va parlar d’aquesta dona; en canvi, sí que va confessar haver mort no gaire lluny, arran de l’N-2 a Maçanet el 2001, Isabel Beatriz Díaz. Es van fer comprovacions de les seves rutes a través de tacògraf del camió i no es va trobar que Eckert hagués fet cap ruta a la zona en les dates en què s’hauria produït la mort d’aquesta noia.

I ara, 21 anys després, sense que s’hagi trobat coincidència de les seves empremtes o del seu ADN en cap base de dades, s’intenta identificar-la a través de la col·laboració ciutadana a partir del programa d’Interpol, que l’ha anomenat “la dona de la carretera”, i apunten la possibilitat que pogués ser de Bengala, pels cordills negres que duia lligats als dits grossos dels peus i al turmell esquerre. Com a elements que poden servir per identificar-la, tenia la marca d’una vacuna al braç esquerre, un tatuatge petit amb el símbol “om” a la mà dreta i duia un braçalet format per moltes anelles metàl·liques de diferents colors al canell dret. De roba portava uns texans blaus de la marca Teri Pevi de la talla 31, un jersei de llana de color carmesí, una samarreta de màniga curta de color entre beix i verdós de marca Marks & Spencer i de talla europea 36-38, una samarreta negra de cotó de talla europea 36-38, roba interior negra de cotó i mitjons grisos decorats amb petites formes geomètriques de color vermell i verd. La víctima, que va morir de múltiples punyalades a l’abdomen i al pit, cosa que fa pensar en un crim passional, aparentava tenir entre 25 i 30 anys, feia aproximadament 1,60 metres, tenia els cabells llargs de color negre i els ulls de color marró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia