Successos

successos

Desarticulen un grup criminal que robava amb força a domicilis i establiments comercials

En l’operatiu dels Mossos de dimarts es van detenir 6 persones relacionades amb 27 robatoris a diverses comarques catalanes

S’amagaven al bosc després de cometre els delictes

Els sis detinguts dimarts en un operatiu a l’Anoia, l’Urgell, el Baix Penedès i el Barcelonès per robatoris amb força i cultiu i tràfic de marihuana s’amagaven en boscos durant la nit després de cometre els robatoris. Els lladres vivien en diferents municipis. Quan acordaven un assalt es desplaçaven al lloc del robatori cadascú amb el seu vehicle, el qual estacionaven separadament i en diferents punts. Seguidament, es desplaçaven a peu fins a una zona boscosa per repartir-se les tasques durant l’assalt. Un cop fet, guardaven el botí i les eines al bosc i s’amagaven fins a primera hora del matí, per agafar els seus respectius vehicles. Fins i tot es posaven roba de treball per simular que eren operaris que es desplaçaven a la feina. En dies posteriors tornaven al lloc per recollir els objectes que havien amagat.

Amb aquestes detencions, els Mossos donen per desarticulat un grup criminal itinerant dedicat a cometre robatoris arreu de Catalunya. Els arrestats tenen entre 25 i 39 anys i se’ls relacionen amb 27 robatoris amb força i un delicte de salut pública.

La investigació la va iniciat la unitat d’investigació de Sarrià-Sant Gervasi al juny, arran d’una sèrie de robatoris amb força en domicilis del districte. Durant les indagacions es va descobrir que els lladres havien robats en establiments comercials i bars de la ciutat, on havien sostret els diners de màquines escurabutxaques i expenedores. Paral·lelament, la DIC de Ponent va iniciar una investigació a mitjans de setembre per dos robatoris amb força en empreses de Tàrrega i Torrefarrera. A l’hora d’identificar algun dels presumptes autors i vehicles implicats, els mossos van comprovar que els sospitosos també eren investigats per la unitat barcelonina. La connexió de les investigacions la va propiciar el robatori d’un vehicle a la Palma de Cervelló, al Baix Llobregat, que va ser emprat per cometre dos robatoris a Ponent. Posteriorment, les eines que havien sostret en una ferreteria de Tàrrega van ser localitzades durant la investigació d’un robatori en una perfumeria de Cubelles.

Cultius de marihuana

En un dels operatius de seguiment per una zona boscosa els mossos van localitzar una plantació de marihuana a Òdena. Es tractava d’una plantació interior i que actualment s’utilitzava per assecar els cabdells. Arran de les vigilàncies, també van localitzar dues plantacions de marihuana exteriors a Montmaneu, les quals estaven a punt de collir i ser traslladades a l’assecador d’Òdena. Tot apunta que el principal objectiu dels lladres era aconseguir joies i diners, per invertir-los en desenvolupar cultius de marihuana.

Finalment, el passat dimarts es va efectuar la fase d’explotació amb l’execució de sis entrades i perquisicions en domicilis de les localitats de Barcelona, Tàrrega, Cunit, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Montmaneu.

Durant el dispositiu els mossos van detenir sis persones per un delicte de pertinença a grup criminal, un delicte continuat de robatori amb força i un delicte contra la salut pública. També van comissar 220 plantes de marihuana al bosc, 27kg de cabdells de marihuana preparats per a la seva distribució, peces de roba que utilitzaven per als robatoris, 7.000 euros en efectiu i una arma curta simulada de gas. A més, els mossos van intervenir elements propis d’un grup clarament especialitzat: un equip bufador, un pistó per forçar portes grans o pesades, un inhibidor per les alarmes, una escala per despenjar-se i un líquid reactiu per drogues, entre d’altres.

Fins la data es relaciona el grup criminal amb un total de 27 robatoris en domicilis, bars, benzineres, establiments comercials i empreses de Ponent, la Catalunya Central, el Camp de Tarragona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions, així com la imputació de nous fets delictius.

Els detinguts van passar aquest dijous a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Igualada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.