Punt divers

Els usuaris de la N-420 entre Móra i Falset creuen que les obres de millora de la carretera són 'un pedaç més'

Usuaris de la carretera N-420 en el seu tram entre Móra la Nova (Ribera d'Ebre) i Falset han denunciat a l'ACN que, tot i les obres de millora del ferm iniciades la setmana passada, la carretera continua en mal estat. La majoria dels conductors consultats per l'ACN han manifestat que les obres 'no són més que pedaços', de manera que la circulació per la N-420 continua sent 'incòmoda'. Els usuaris han destacat que es tracta d'una carretera nacional, amb molt trànsit, fet que fa que es deteriori més ràpidament. Per la seva banda, el Ministeri de Foment ha assegurat que aquestes obres són 'preventives' i que la millora definitiva d'aquest tram s'iniciarà a la tardor, amb una inversió total de 8,7 MEUR.

Pel moment, la demarcació de Carreteres de Ministeri de Foment ha iniciat les obres de conservació 'superficial' del ferm d'aquesta carretera, entre els quilòmetres 820 i 840, on algunes zones ja compten amb una nova capa d'asfalt. En altres parts, ja s'han tapat alguns clots i petits forats de la carretera. Foment ha explicat que es tracta d'una actuació 'de caràcter transitori', amb la qual està asfaltant el tram amb una capa de mescla. Aquestes obres comporten afeccions al trànsit, amb pas alternatiu de vehicles.Els usuaris de la N-420 entre Móra la Nova i Falset han criticat el retard d'aquestes obres. Antonio Sabero ha manifestat que aquesta carretera, 'sent nacional com és, l'havien deixat molt i molt oblidada', tot i que 'se circula moltíssim i està molt deteriorada'. El conductor ha assegurat que les obres que el Ministeri ha fet fins ara 'havien estat nyaps' i ha expressat la seva confiança que, amb les obres actuals, 'ara ho deixin bé'.Una altra usuària diària de la carretera, Míriam Rodríguez, ha denunciat que, tot i l'inici de les obres, 'no és un paviment que estigui bé' perquè 'és semblant al que hi havia abans'. Per la seva banda, Albert Montalbo ha criticat que aquest tram de la N-420 'està molt malament', ja que la carretera 'està plena de bonys i es fan clots', mentre que 'ara ho volen tapar amb asfalt i queda pitjor'. Montalbo, que circula habitualment per aquest tram, considera que l'actuació iniciada per Foment 'és una cosa per anar tirant, com un pedaç', i ha recordat que la carretera 'té més trànsit des que es va obrir la variant de Falset' i, per tant, 'passen més camions i es deteriora més ràpid'.No obstant, Foment ha donat a conèixer que la pròxima tardor començarà una rehabilitació integral del ferm entre Móra i Falset, actuació considerada 'prioritària' i que es troba en tramitació administrativa per ser licitada i adjudicada. A més, Foment ha concretat que també s'està redactant un projecte de millora similar a aquest des de Falset fins al límit de la província de Tarragona. Una altra actuació que el Ministeri té previst executar enguany és la renovació de la senyalització i l'abalisament de tota la N-420, amb una inversió de prop de 3,9 MEUR.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.