Punt divers

El Conselh Generau d'Aran promou un camí transfronterer per donar a conèixer l'essència de l'art romànic del Pirineu

El Conselh Generau d'Aran impulsa una proposta amb les regions de Comenges i les Ribagorces catalana i aragonesa per crear un camí de l'art. Aquest recorregut reuniria les catedrals romàniques de Sant Bertran de Comenges i Sant Vicent de Roda de Isábena, passant cap a la Vall d'Aran i la Vall de Boí. El projecte contempla una col·laboració amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya, que alberga força peces romàniques del Pirineu català, per fer una difusió conjunta del camí i organitzar exposicions temporals d'obres salvades al museu que es mostrarien en el seu context original. El Conselh estudia la possibilitada de crear un patronat entre les administracions implicades per dinamitzar el projecte.

Aquesta ruta turística i cultural podria efectuar-se a peu o en cotxe i permetria posar en valor els camins tradicionals i l'entorn paisatgístic del Pirineu central. El síndic d'Aran, Francesc Boya, ha afirmat que 'la idea principal de la proposta és donar a conèixer l'essència de l'art, en especial del romànic, en el context del Pirineu'. Boya ha destacat l'oportunitat d'aprofundir en la cooperació entre els pobles pirinencs per mitjà d'aquesta proposta. El Síndic ha precisat que aquest és un projecte 'incipient' en què treballen de forma conjunta el Conselh Generau, la Communauté de Communes du Haute Comminges, la Comarca de la Ribagorza, l'Ajuntament de la Vall de Boí i el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, amb la possibilitat d'incorporar també la regió del Coserans. Per tant, el camí podria sortir també de Sant Lisièr, capital d'aquesta regió occitana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.