Punt divers

CiU presenta més de cent esmenes als pressupostos generals 'per corregir el maltractament' de les comarques gironines

Els diputats de CiU al Congrés Jordi Xuclà i Montse Surroca han anunciat que la federació nacionalista ha presentat concretament 115 esmenes específiques que tenen com a objectiu 'intentar corregir el maltractament que els pressupostos generals de l'Estat per al 2010 infligeixen a les comarques gironines'. Aquestes esmenes es compten entre les 800 de parcials que el grup parlamentari català ha presentat al projecte de llei dels pressupostos generals de l'Estat per al 2010, que CiU considera 'els pitjors de la democràcia espanyola'.

Les 115 esmenes que CiU ha proposat per a les comarques gironines representen, segons el diputat Xuclà, 'una radiografia força exacta, gens sectària, dels dèficits crònics que afecten les comarques gironines'. Les esmenes refereixen a tot el territori de la demarcació i interessen municipis 'amb equips de govern de tots els colors polítics', ha explicat Xuclà, que ho ha contraposat amb les esmenes presentades pel PSC que, segons ell, són una demostració d'un cert 'sectarisme lineal' perquè 'només refereixen a municipis amb equips de govern socialistes'.Jordi Xuclà i Montse Surroca han coincidit en lamentar 'el trist paper dels socialistes catalans' perquè 's'ha demostrat que no són capaços de garantir en els pressupostos el tracte que les comarques gironines es mereixen'. En aquest sentit, el diputat Xuclà ha dit que 'fa la sensació que, i tot i que han reconegut públicament la pèssima inversió en infraestructures, com ara l'N-II, Foment no es posa al telèfon quan truquen els socialistes gironins'.Xuclà ha assegurat que CiU contactarà amb els parlamentaris dels diferents grups per aconseguir suport per a les esmenes en benefici de les comarques gironines i ha indicat que igualment 'donarà suport a les esmenes socialistes que vagin en aquest sentit', així com a les d'ERC i les d'ICV 'que siguin coherents amb els nostres plantejaments'. Entre les esmenes que els diputats gironins han presentat als pressupostos generals de l'Estat per al 2010 destaquen les que fan referència a partides per a infraestructures bàsiques per a les comarques gironines, com ara als trams Tordera -Maçanet i Girona- frontera francesa de l'A-2, la del tram Llançà-Figueres de la N-260, tram Ripoll-Ribes de la N-152, variant de Ribes, Túnel de Toses, variant d'Olot, línia de tren Barcelona-Puigcerdà, entre d'altres. Igualment, s'han presentat esmenes en favor del festival Temporada Alta i dels Premis Literaris de Girona i una esmena per a la cessió a l'Ajuntament de Girona de l'antic edifici de la Subdelegació del Govern per tal que es pugui destinar a la millora i ampliació del col·legi Eiximenis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.