Punt divers

El Síndic d'Aran vol un Aran 'obert, respectat i fort'

El projecte que el Síndic d'Aran, Francesc Boya, vol per l'Aran és el d'un 'país obert, respectat i fort', ha dit en una conferència. Segons Boya, l'Aran 'és un poble de naturalesa optimista, que ha sabut superar tot tipus de desafiaments, en preservar la seva identitat i el seu autogovern'. Referint-se a la nova organització territorial catalana, ha assegurat que el Parlament 'ha de respectar la voluntat del poble aranès'. Boya ha contraposat la 'contundència' demostrada pel seu Govern davant de la nova Llei de vegueries amb l'actitud de l'oposició, 'que no va saber oposar-se a la inclusió de l'Aran, com una comarca però de Catalunya, en mapa territorial promogut per Pujol'.

El Síndic ha criticat també que CiU 's'hagui apropiat indegudament' de la proposta aranesa per la Llei d'Aran, perquè 'el text pertany a totes les forces polítiques que van arribar a un consens'. Francesc Boya ha reconegut que 'necessitem una societat forta i cohesionada', i ha defensat el seu projecte 'cívic, integrador i transversal'. També ha reforçat el seu compromís pel 'valor de la participació' i per la consolidació de l'autonomia per mitja d'una gestió 'eficient, propera i transparent'. El Síndic ha exposat les principals línies d'actuació pels propers anys en els diversos àmbits en el Conselh Generau. En finalitzar la conferència, el Síndic ha obert un procés de participació pública per tal d'incorporar les aportacions personals dels representants de la societat civil aranesa, que han de servir per elaborar un document marc de bon govern.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.