Punt divers

Els pagesos es manifestaran a Tarragona per denunciar la càrrega policial

Els pagesos es manifestaran aquest dissabte a Tarragona per denunciar la càrrega policial de dissabte passat a Reus. Els aldarulls van acabar amb tres pagesos detinguts i una vintena de ferits. Sota el lema, 'Per la llibertat sindical, no a la repressió', Unió de Pagesos (UP) ha convocat la mobilització a les deu del matí al balcó del Mediterrani, que arribarà a la Delegació del Govern. Aquest punt final es deu, segons Salomó Torres, membre de la Comissió Permanent Nacional d'UP, al 'cabreig' entre els pagesos per les declaracions del delegat Xavier Sabaté, dient que haurien de respondre davant la justícia. El sindicat ha celebrat una assemblea a Alcover per decidir aquesta i altres mobilitzacions.

Prop de 300 pagesos han assistit a l'assemblea d'aquest dijous a la nit a Alcover, en la qual els pagesos s'han mostrat molt dolguts pels comentaris de Sabaté, especialment quan es va considerar més pagès que alguns del col·lectiu, segons han assenyalat. Els consellers d'Agricultura i Interior tampoc han quedat al marge de les crítiques del sindicat. Donat que UP no té intenció de denunciar els Mossos d'Esquadra, el sindicat confia que es retirin els càrrecs als tres pagesos imputats. La mobilització, de fet, s'anuncia com a 'pacífica' i 'tranquil·la', segons ha dit Torres. L'actuació policial en la manifestació de dissabte a Reus ha distorsionat l'agenda de mobilitzacions que tenia prevista el sindicat. 'Va ser un despropòsit, els van tenir 30 hores detinguts', ha criticat Torres. El sindicat ha fet una crida a la ciutadana per sortir al carrer en contra de la 'repressió' que consideren que van patir els seus dirigents sindicals i a favor de les organitzacions lliures i la llibertat d'expressió.En paral·lel, es mantenen les mobilitzacions per reclamar preus justos. D'una banda es tornaran a fer mercats transparents davant la situació de crisi que viu el sector agrari. En aquesta ocasió, però, no es faran a capitals de demarcació, sinó a ciutats mitjanes, com ara Reus i Tortosa en el cas de les comarques tarragonines. A Barcelona es plantegen a Manresa, Vic, Mataró Vilafranca, Sabadell o Terrassa; a Girona, ciutats com Figueres; i a Ponent, Balaguer, Mollerussa o les Borges.Els mercats justos, que tindran lloc durant aquest mes de novembre, s'intercalaran amb noves mobilitzacions, les dates de les quals vindran determinades pel debat monogràfic sobre la situació del món agrari que el sindicat ha sol·licitat que es faci al Parlament de Catalunya. Fins al moment ja hi ha 300 adhesions municipals, des que fa quatre mesos el sindicat va demanar als ajuntaments que aprovessin la moció. 'La situació que viu la nostra gent és de franca ruïna', ha lamentat Torres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.