Punt divers

Fecsa Endesa gestiona i retira més de 7.000 quilos de residus a les comarques gironines durant el 2008

COMARQUES GIRONINES

Fecsa Endesa ha gestionat i retirat durant el 2008 un total de set tones de residus de tota mena derivats de diferents obres i treballs de manteniment i millora de la xarxa elèctrica de distribució a tota la demarcació de Girona. La mesura ha permès gestionar diferents tipus de materials de la demarcació per tal d'eliminar l'impacte ambiental dels residus, d'acord amb l'Agència de Residus de Catalunya. El tractament d'aquest tipus de material sobrer s'ha dut a terme a través d'instal.lacions de la companyia habilitades per aquesta funció. Els procediments per al tractament d'aquest tipus de residus venen definits pel Sistema de Gestió Ambiental (SIGMA) de la companyia.

A tota la demarcació, i des de gener de 2008, s'han retirat i gestionat, entre molts altres residus, 601 tones de ferralla metàl·lica, 61.000 quilos de residus líquids, 5.600 tones de runa i 66.000 quilos de pals de fusta.

La gestió i el tractament de bona part d'aquests residus s'ha dut a terme en les instal·lacions que Fecsa Endesa té habilitades a tal efecte, des d'on els residus es lliuren als corresponents gestors especialitzats per al seu aprofitament o la seva eliminació controlada, sempre que no sigui possible la seva reutilització. En el cas de Girona s'utilitzen les instal·lacions de les subestacions de Figueres i Xirgu, a Girona capital.

Aquesta gestió s'ha efectuat seguint els procediments ambientals de la companyia que compleixen la legislació vigent, mitjançant transportistes habilitats a tal efecte i amb destinació final a gestors autoritzats per l'Agència de Residus de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.