Punt divers

L'Ajuntament de la Pobla de Segur projecta un centre d'interpretació sobre la guerra als Pirineus

L'Ajuntament de la Pobla de Segur ha projectat construir un centre d'interpretació sobre la Guerra Civil als Pirineus. La voluntat és que es converteixi amb un centre de referència de la Xarxa d'Espais de Memòria de Catalunya. Aquest centre combinarà la investigació, la difusió i la memòria històrica i actuarà com a centre de referència des d'on dirigir els visitants als diferents espais i itineraris senyalitzats de la comarca del Pallars Sobirà. Aquest centre es construirà a l'edifici de l'antic hospital de la Pobla de Segur, adquirit recentment per l'Ajuntament. Aquest projecte rebrà una subvenció de 269.280 euros del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació.

El centre aglutinarà les iniciatives i experiències que s'han dut a terme al Pallars durant els darrers vint anys per preservar la memòria de la Guerra Civil a Catalunya i als Pirineus. La comarca del Pallars Jussà rebrà ajuts per a tres projectes de recuperació del patrimoni memorial que testimoniïn la lluita per la democràcia entre els anys 1931-980.Des d'aquest centre es donaran a conèixer els itineraris comarcals com: l'itinerari per l'arqueologia bèl·lica de la comarca del Pallars Jussà (Abella de la Conca, Conca de Dalt, Isona i Conca Dellà i Sant Salvador de Toló), itineraris per l'arqueologia bèl·lica del Pallars Sobirà (Baix Pallars, Soriguera, Rialp, Llavorsí i Vall Cardós), pobles devastats durant la guerra i reconstruïts (Isona i Tírvia) i els caps de pont de la línia de front.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.