Punt divers

Detinguts 'in fraganti' dos joves pel robatori a segones residències de la Ribera d'Ebre

Agents de la Unitat d'Investigació de la Terra Alta dels Mossos d'Esquadra han detingut dos joves als quals imputen un total de catorze robatoris amb força a segones residències. Es tracta de Filip Ciprian M, de 24 anys i veí de Móra la Nova (Ribera d'Ebre) i Gheorghe A, de 28 anys i sense domicili conegut, tots dos de nacionalitat romanesa. La detenció es va produir el passat 13 de desembre a Móra d'Ebre, quan una patrulla dels Mossos acompanyava un denunciant a casa seva per tal de comprovar els danys que els homes haurien produït en forçar la casa. Allí van enxampar in fraganti els lladres que, a més, havien fet servir el domicili de magatzem pels objectes sostrets en altres immobles de la zona.

Les gestions dutes a terme pels investigadors van servir per poder determinar un patró d'actuació dels dos detinguts. Segons els Mossos, tenien preferència per segones residències propietat de ciutadans estrangers, que romanien buides la meitat de l'any. D'aquesta manera, forçaven una de les finestres de la casa per entrar-hi i gairebé buidar-la. Durant els darrers dos mesos, els dos detinguts haurien robat en catorze habitatges d'aquest tipus, localitzats a la zona de Ginestar (Ribera d'Ebre).A la casa on se'ls va detenir, els Mossos van trobar nombrosos objectes que s'han pogut relacionar amb aquests robatoris, com ara ordinadors, càmeres de fotos, televisors de plasma i altres aparells electrònics, rellotges, joies, objectes de parament de la llar, roba, maletes, bosses de viatge i telèfons mòbils, entre altres, així com els estris que s'utilitzen habitualment per cometre robatoris amb força. Els dos detinguts van passar, aquest passat dimecres, a disposició del jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Gandesa, que va decretar el seu ingrés a presó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.