Punt divers

El Mas de Sant Iscle comença la verema de la denominació d'origen Pla de Bages

Un any més el celler del Mas de Sant Iscle, de Sant Fruitós de Bages, ha estat el pri­mer a vere­mar dels onze que inte­gren la deno­mi­nació d'ori­gen (DO) Pla de Bages. El celler ha començat aquest diven­dres els tre­balls de reco­llida del raïm amb la vari­e­tat gewürztra­mi­ner, que segui­ran aquest dis­sabte amb el sau­vig­non blanc. Jaume Vila­nova, pro­pi­e­tari del Mas de Sant Iscle, cal­cula que es reco­lli­ran entre 80.000 i 100.000 qui­los de raïm. Aquest any la verema s'ha avançat uns deu dies res­pecte la de l'any pas­sat arran de 'les últi­mes calors i també perquè el cep venia molt assa­o­nat d'aigua, la qual cosa ha fet que la madu­ració s'hagi avançat, ha expli­cat Vila­nova.

Al Mas de Sant Iscle han ini­ciat aquest diven­dres, de bon matí, la verema que es pre­veu que s'allar­gui fins a finals de setem­bre. Jaume Vila­nova explica que les últi­mes vari­e­tats que recu­llen són el caber­net i el pica­poll i 'aquesta última es recull tard', diu Vila­nova. Vila­nova ha expli­cat que, aquest any, la verema s'ha avançat uns deu dies. El pro­pi­e­tari del Mas de Sant Iscle comenta que ha estat degut als últims epi­so­dis de calor i al fet que el cep estava molt assa­o­nat d'aigua, per la qual cosa la madu­ració s'ha avançat.​Al Mas de Sant Iscle cal­cula que reco­lli­ran entre 80.000 i 100.000 qui­los de raïm. Vila­nova des­taca que si les con­di­ci­ons mete­o­rològiques hi aju­den serà una 'bona verema ja que l'estat sani­tari de les vinyes és molt bo', ha des­ta­cat el pro­pi­e­tari del celler.Un any més el Mas de Sant Iscle ha estat el pri­mer celler de la DO Pla de Bages a vere­mar. Vila­nova comenta que el fet de ser el pri­mer a ini­ciar la verema depèn de les vari­e­tats que es recu­llen i del 'micro­clima' que es forma a la vall on es tro­ben les vinyes del Mas de Sant Iscle 'que fa que les tem­pe­ra­tu­res siguin més altes', ha apun­tat Vila­nova.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.