Successos

SUCCESSOS

Una allau atrapa i fereix un esquiador a Masella

El ferit, que va ser rescatat amb helicòpter, va entrar a una zona que era fora del domini esquiable de l'estació

Un esquiador va quedar atrapat per una allau fora del domini esquiable de l'estació d'esquí de la Masella, a la muntanya de la Tossa, a la zona de Coma Oriola. L'allau de neu va afectar una zona de 350 metres de llarg per 10 metres d'amplada. L'accidentat, que va quedar atrapat per les cames va poder avisar ell mateix als servies de rescat i va poder ser evacuat en un helicòpter medicalitzat dels bombers que el va traslladar fins a un punt de l'estació, on el van canviar d'helicòpter i el van traslladar a un del SEM, que el va dur fins a un centre hospitalari de Barcelona.

Un cop rescatat el ferit, que tenia fractura de pelvis, els equips de rescats, bombers, servei de pistes de la Masella, Unitat de Muntanya de la Guàrdia Civil, van rastrejar tota la zona afectada per l'allau per comprovar que no hi hagués cap altra persona afectada. També es va inspeccionar la zona des de l'aire, amb helicòpter fins que es va descartar que hi haguessin més afectats. Inicialment, va córrer la informació que hi havia tres persones desaparegudes sota la neu, però en realitat les dues persones que acompanyaven l'home accidentat no eren amb ell en el moment de l'allau i les van trobar després sanes i estàlvies.

LA XIFRA

350
metres
de llargada va afectar l'esllavissada de neu que tenia una amplada de deu metres.

Sectors més alts tancats pel risc d'allaus

L'esquiador accidentat va accedir a la zona pels seus propis mitjans i no pas pels de l'estació, ja que la Masella aquest cap de setmana no va obrir les pistes dels sectors més alts precisament per l'elevat risc d'allaus a causa de la intensa nevada que va caure dissabte. Protecció Civil ja havia avisat del risc d'allaus a la zona dels Pirineus, tot i que no arribava al punt d'activar l'Allaucat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.