Successos

Successos

L'esfondrament d'una grada de Teià va ser per aluminosi

Els resultats de l'informe que es va encarregar per determinar les causes de l'accident confirmen les primeres hipòtesis

Actualment l'Ajuntament del municipi manté la pista clausurada per motius de seguretat

L'aluminosi va ser la causa de l'esfondrament de part de la grada d'una pista de Teià la nit del 27 de juliol que es va saldar amb 12 ferits lleus. Això és el que revela l'informe que es va encarregar al laboratori de materials de l'Escola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona després de l'accident, el qual va analitzar les mostres enviades.

D'aquesta manera es confirmen les primeres hipòtesis sobre les causes de l'esfondrament que es van formular el mateix dia dels fets, quan s'indicava que l'accident va ser a causa d'un col·lapse estructural del forjat, ja que les bigues de ciment que el sostenien podrien haver patit un procés de carbonatació a causa de la humitat. Aquest fenomen va fer que el formigó perdés l'alcalinitat que mantenia protegida l'armadura i li donava consistència. D'acord amb això es van enviar al laboratori mostres de formigó endurit que han servit per confirmar que es tractava de ciment aluminós. L'accident que es va produir mentre a la pista –titularitat de l'AE Teià– s'hi jugava un partit de futbol sala va provocar un esvoranc d'1,5 metres. Actualment, l'Ajuntament de Teià manté la pista clausurada per motius de seguretat i la zona de les grades està protegida amb tanques i malles, a càrrec de l'AE Teià, de manera que no s'hi pugui accedir.

El president de l'entitat esportiva, Albert Cervera, va manifestar que els resultats de les anàlisis eren els “esperats”. Cervera va explicar que ara estan pendents d'aconseguir reunir el pressupost per poder arreglar les grades, però va mostrar la seva voluntat que durant les pròximes setmanes “almenys es pugui obrir la pista per poder-hi entrenar deixant la grada tancada”, ja que fins ara això s'està duent a terme al poliesportiu municipal. Tant el president de l'AE Teià com l'alcalde del municipi, Andreu Bosch (CAT-ERC), van afirmar que s'està treballant en un conveni per tal que el consistori pugui ajudar l'entitat a sufragar les despeses de reparació, que, segons fonts consultades, podrien arribar a assolir els 25.000 euros. “En la mesura de les nostres possibilitats s'intentarà ajudar aquesta entitat amb aportacions anuals”, va manifestar Bosch. Es calcula que la pista en qüestió i la grada que va patir l'esfondrament es van construir a principis dels anys seixanta.

LA DATA

27.07.2016
Es va produir
l'esfondrament de part d'una grada d'una pista de Teià i va deixar com a resultat 12 ferits lleus


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia