Successos

Admet l'apropiació de diners d'un compte de la seva exparella

L'acusada, veïna de Sant Joan de les Abadesses, ha estat condemnada a 1 any i 9 mesos de presó per un delicte d'estafa

La secció quarta de l'Audiència de Girona va ser el marc ahir del judici d'una veïna de Sant Joan de les Abadesses, Mónica Burgos Oliveras, qui va reconèixer que s'havia apropiat de manera il·lícita de diners del compte bancari de la seva exparella. El ministeri públic demanava en un principi 2 anys i mig de presó i el pagament d'una multa de 4.320 euros. Hi va haver, però, un acord entre les parts i la condemna que se li va acabar imposant va ser menor que la prevista inicialment. Arran del pacte a què van arribar la fiscal, la lletrada de l'acusació particular i l'advocat de Burgos, l'acusada va acceptar 1 any, 9 mesos i 1 dia de presó i haurà d'abonar una multa de 1.084 euros com a autora d'un delicte continuat d'estafa, amb concurrència amb un delicte continuat de falsificació de document mercantil. En matèria de responsabilitat civil, a més, ha d'indemnitzar la víctima amb 2.825,02 euros –que és la quantitat que va obtenir indegudament–.

Com que Burgos no tenia antecedents i la pena és inferior als dos anys, el jutge li va indicar que no hauria d'ingressar a la presó, si bé li va fer adquirir el compromís que pagarà la multa i retornarà els diners al perjudicat. El jutge li va requerir que fes “un esforç” per complir-ho i li va especificar que podia materialitzar els ingressos fraccionats en quotes, ja que la processada no treballa actualment i es va declarar insolvent.

Burgos i el denunciant van ser parella durant dotze anys, deu dels quals van viure junts. La seva relació va finalitzar el 2011. Aleshores, entre el gener i l'octubre del 2012, la dona va treure estalvis del seu excompany. Atès que quan vivien junts ella era qui administrava l'economia familiar, encara conservava una llibreta bancària, de la qual la víctima era l'únic titular. Ella mateixa, o bé amb l'ajuda d'una tercera persona que no ha pogut ser identificada, va extreure 982,02 euros de La Caixa de l'avinguda Reis Catòlics d'Olot. Va aconseguir aquests diners simulant en 22 ocasions la firma del perjudicat. I, alhora, també va utilitzar la llibreta a la mateixa oficina per retirar diners del caixer automàtic 43 vegades, apropiant-se així de 1.843 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia