Successos

Judicial

La pretesa filla de Dalí ja ha demanat al jutjat de Madrid que exhumi el geni

Francesc Bueno, advocat de la demandant Pilar Abel, ho ha proposat al jutjat de Madrid perquè creu que l'anàlisi d'ADN de la màscara no és fiable

Francesc Bueno, el lletrat que representa Pilar Abel, la pretesa filla biològica de Salvador Dalí, ha presentat un escrit al jutjat de primera instància número 11 de Madrid (que ja ha fixat data per a la vista del cas) en què demana que la prova d'ADN que ja ha autoritzat el jutjat es faci a partir de l'exhumació del cadàver del pintor, embalsamat i enterrat al Museu Dalí, i no pas a partir de l'anàlisi dels pèls enganxats a les restes de la màscara mortuòria que conserva Abel a casa seva. Bueno considera que l'anàlisi de la màscara, encara que tingui pèls enganxats, no ofereix prou garanties per discernir la demanda de filiació i per això proposa que s'obtingui una mostra indubitada d'ADN de Dalí a través de l'exhumació.

De fet, en la resolució que va dictar el jutjat de Madrid, en què convocava el judici per al 17 de setembre del 2017, el jutge ja proposava fer una consulta a l'Institut de Medicina Legal perquè aclarissin si l'anàlisi de la màscara postmortem seria suficient. És difícil garantir que els trossos de màscara que guarda Abel siguin realment les restes de careta de guix que els forenses van intentar fer a partir del rostre de Dalí quan el van embalsamar i que van acabar llençant en vista del fracàs de l'operació, perquè se'ls enganxaven pèls del bigoti del pintor. El forense Narcís Bardalet, que va fer l'embalsamament i que està citat com a testimoni, admet que hi va haver un intent de fer una careta de guix i que es va acabar llençant. No es descarta, però, que algú la recollís i la guardés i que trossos acabessin a mans de Pilar Abel. Ella explica que terceres persones li van comunicar que un home gran, que ella no sap qui és, tenia la màscara. Després de diverses reunions amb mediadors al bar 21 de Girona, al cafè Zurich de Barcelona i a l'hotel Carlemany de Girona, la màscara va acabar en poder de Pilar Abel, la dona que ha aconseguit que es faci judici per aclarir si és filla de Salvador Dalí.

Entre els testimonis que aporta Abel al judici hi ha una assistenta que cuidava la seva mare, que –assegura– li hauria confessat que Salvador Dalí era el pare de la seva filla Pilar. Segons la demanda, la mare de Pilar, que ara té vuitanta-set anys i viu en una residència de Figueres, va tenir una relació sentimental secreta amb Salvador Dalí, a qui va conèixer a Cadaqués, quan treballava de minyona a casa d'una família que passava temporades a la població.

LA DADA

87
anys
té ara la dona que assegura que va tenir una filla amb el pintor Salvador Dalí


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia