Successos

tribunals

judici per accident de trànsit

L'autor del xoc mortal de Fornells, a judici per homicidi

El fiscal defensava que es tractava d'un homicidi dolós, però l'Audiència ho desestima i l'acusaran d'un homicidi per imprudència

La pena per aquest delicte pot oscil·lar entre un i quatre anys de presó

Francisco Javier Medina Muñoz, el conductor begut i drogat que el 29 de gener del 2016 va causar la mort d'una altra conductora, Laura Fernández, de 25 anys, quan la va envestir amb el cotxe a Fornells de la Selva, serà jutjat per homicidi. Un any i escaig de la topada mortal, la investigació ha conclòs i el cas ja està abocat a judici. En l'aspecte processal, el fiscal va sol·licitar fa unes setmanes que el conductor fos jutjat com a responsable d'un homicidi amb dol eventual. El dol eventual és un terme jurídic que implica que, encara que Medina no pretengués volgudament que Laura Fernández morís en l'accident, en la ment del conductor havia de representar la possibilitat de la producció del resultat lesiu contra ella, d'acord amb les dades que l'experiència comuna ofereix. O sigui, que Medina havia de ser prou conscient que conduint borratxo podia causar un accident greu, com així va ser, i amb final tràgic.

Amb jurat popular

Que el fiscal sol·licités que la causa fos tractada com un homicidi amb dol eventual implicava que Medina fos jutjat per un jurat popular. Però l'Audiència de Girona ho ha desestimat i haurà de ser jutjat finalment per homicidi per imprudència. Això suposa que el conductor podria ser sentenciat, per aquest dicte, a una pena d'entre un i quatre anys de presó com a màxim. Així mateix, el tribunal podria retirar el permís de conduir al veí de Sant Feliu per un període d'entre un i sis anys, i Medina podria pagar una multa i una indemnització a la família de la víctima.

Ara el jutjat està en espera que les parts –fiscal, advocat de la família de la víctima i el lletrat de la defensa– presentin els seus escrits de conclusions provisionals i la pena sol·licitada. A banda de l'acusació d'homicidi imprudent, el conductor s'enfronta a delictes per trencament de mesures cautelars –li havien retirat el carnet moments abans de l'accident i no podia conduir– i conducció temerària. Això agreujaria la seva condemna en el cas que fos condemnat també per aquests delictes. El conductor homicida té antecedents per diversos delictes, entre els quals hi ha els de salut pública, violència de gènere i contra la seguretat del trànsit.

Begut i drogat

Els tràgics fets van tenir lloc el 29 de gener pels volts de les onze de la nit al punt quilomètric 29 de la C-65, a Fornells de la Selva, a tocar del sector del Mas Xirgu de Girona. Francisco Javier Medina, a cavall d'un Alfa Romeo i en direcció a Girona, va perdre el control del vehicle i va envair el carril contrari, per on circulava Laura Fernández. La conductora va intentar esquivar-lo, però no va poder impedir l'impacte, que va ser frontal. Hores abans d'aquest accident, Medina ja va tenir una altra topada a Llagostera, de la qual va fugir. Però la policia el va localitzar a Sant Feliu de Guíxols, d'on és veí. Els agents li van treure el carnet i li van prohibir conduir, ja que havia begut. Però un cop la policia va marxar, Medina va tornar a agafar el cotxe, i va conduir imprudentment cap a Girona posant en perill un reguitzell de conductors que es va trobar pel camí. Fins que va arribar a Fornells i va provocar l'accident mortal. Les proves mèdiques indiquen que Medina anava begut i drogat en el moment del xoc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia