Successos

tribunals

sentència per delicte electoral

Multa de 1.000 euros per haver fet tard al col·legi

Un veí de Llançà s'enfrontava a un any de presó per un delicte electoral

L'Audiència de Girona ha condemnat a pagar una multa de 1.000 euros un veí de Llançà acusat de no haver-se presentat a una mesa electoral amb motiu de les eleccions al Parlament que es van fer el 27 de setembre del 2015. L'home s'enfrontava a una pena d'un any de presó per un delicte electoral.

Durant el judici, l'acusat va assegurar que sí que va acudir al col·legi electoral, tot i que reconeix que va fer tard. Aquell dia va sortir de casa puntual amb la xicota i va asseure's al cotxe per anar al col·legi electoral. Però, malauradament, el cotxe no va arrancar. La fortuna li va somriure perquè un amic va passar casualment amb el seu cotxe per allí, i li va demanar que l'acompanyés. Segons la versió de l'acusat, tot plegat va fer que es retardés fins al punt d'arribar a un quart de nou del matí, i la seva obligació era ser-hi a les vuit en punt. Segons la sentència de l'Audiència de Girona, ha quedat acreditat que l'home es va presentar abans de les nou del matí, que és quan obre el col·legi, però en cap cas va arribar a un quart de nou, com diu ell, sinó més tard. En aquest sentit, la sentència assenyala que un retard en l'arribada no és constitutiu d'un delicte. Tot i així, en l'escrit retreu l'actitud de l'acusat: “Ha resultat provat que no va ser tan sols un retard, sinó que hi va haver una voluntat clara de no exercir la seva obligació com a vocal un cop va comprovar que hi havia un suplent.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia