Successos

medi ambient

incendi forestal

Preocupació a Palafolls per l’augment dels incendis

Diumenge el darrer foc va cremar 4.500 m² de bosc i va obligar a tallar la carretera que porta a la Costa Brava

Des de principi de mes s’han comptabilitzat una desena d’incidents a la zona

La zona del barri de Sant Lluís de Palafolls va tornar a ser, diumenge passat, escenari d’un incendi forestal. El foc, segons els Agents Rurals, es va iniciar al camí rural de Can Jordà, molt a prop de la carretera B-682, que enllaça el municipi amb Blanes, i va obligar a tallar-la al trànsit fins que els serveis d’emergències van poder controlar les flames. El balanç: 4.500 metres quadrats de bosc cremat i la participació de quatre dotacions terrestres dels bombers i un helicòpter, que es va encarregar de remullar la zona. També hi van prendre part el cos d’Agents Rurals, Protecció Civil i les policies locals de Palafolls i Malgrat.

L’incident no és un cas aïllat, perquè des de principi de mes s’han comptabilitzat a la mateixa zona una desena de focs menors, en dos dels quals també s’han cremat contenidors. El fet que se segueixi un patró similar en alguns dels incendis ha provocat les primeres sospites que es tracti de fets intencionats. Tot i això, des de l’Ajuntament, el regidor de Governació, Rafael Cubarsí (PSC), es mostra caut a l’hora d’afirmar que es tracti d’incendis provocats. “No hi ha proves suficients per assegurar la intencionalitat, però sí que es treballa amb la hipòtesi de burilles mal apagades llençades des dels vehicles”, indica.

En aquest cas, des del consistori s’ha fet una crida a la col·laboració ciutadana perquè alerti la policia de qualsevol conducta negligent que pugui acabar amb un foc en una època d’extrema sequera com la que viu la comarca.

Cubarsí també va incidir en la necessitat de reclamar als propietaris de parcel·les sense edificar i terrenys forestals que els mantinguin nets “per evitar mals majors”. El regidor va recordar que l’any 2015 ja s’havien viscut episodis semblants d’incendis continus a la zona de Sant Lluís i que llavors sí que es va comprovar que eren focs provocats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia