Successos

Successos

Un coraller mort i dos més de ferits per una deflagració en un vaixell a Cadaqués

Dos dels pescadors bussejadors eren dins de la cambra hiperbàrica que hi ha instal·lada a l’embarcació fent la descompressió quan va deflagrar

Un coraller, José Jiménez Uceda, va morir i dos més, pare i fill, de cognom Lao i veïns de Roses, van resultar ferits, ahir al matí a resultes d’una deflagració a la cambra hiperbàrica del vaixell amb què navegaven a la costa de Cadaqués. Els dos ferits, el més jove en estat molt greu, van ser traslladats a la unitat de cremats de l’hospital de la Vall d’Hebron.

Els GEAS, grup d’especialistes d’activitats subaquàtiques de la Guàrdia Civil, s’han fet càrrec de la investigació per intentar aclarir les causes del sinistre, que en principi s’atribueix a una “errada” en l’ús dels gasos continguts en la petita cambra hiperbàrica que tenia instal·lada l’embarcació dels corallers. De la inspecció del vaixell, on hi havia molt poc corall pescat, la Guàrdia Civil dedueix que els corallers van tenir algun problema de descompressió mentre bussejaven i això els va obligar a pujar abans del previst i ficar-se a la cambra hiperbàrica per fer la descompressió. La deflagració es va produir quan dos d’ells eren dins del petit habitacle hermètic. Un d’ells va morir i l’altre va patir cremades molt greus. El tercer navegant va ser el que va sortir-ne menys mal parat –va patir cremades lleus– i el que va enviar un senyal de socors mentre acostava l’embarcació, que no va patir danys estructurals, cap a Port Lligat. Un cop a port, els serveis d’emergència es van ocupar dels ferits i es va fer l’aixecament del cadàver de la víctima mortal. El noi, de 25 anys i amb ferides molt greus, va ser traslladat amb helicòpter a la Vall d’Hebron, mentre que el seu pare va ser atès pel metge del CAP, que li va fer les cures i després ell va anar pel seu compte a la Vall d’Hebron per acompanyar el fill.

La Guàrdia Civil analitza l’embarcació, anomenada Trepa, i la cambra hiperbàrica on es va produir la deflagració per comprovar si complia els requisits d’homologació i seguretat i si havia passat els controls de la capitania marítima. També comprova si els corallers tenien llicència per a la pesca del corall. Ahir ja s’havia comprovat que almenys un d’ells disposava dels permisos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia