Successos

Tribunals

Surt de la presó el conductor homicida del xoc de Fornells

Francisco Javier Medina conduïa begut i drogat quan va envestir el cotxe de Laura Fernández, de 25 anys

El conductor que va provocar l’accident en què va morir una jove de 25 anys a Fornells de la Selva ja té la carta de llibertat. L’Audiència de Girona la hi ha concedit després que el seu advocat, Narcís Badosa, insistís per segona vegada en la petició perquè sortís de la presó. Ho farà pagant una fiança de 5.000 euros. Aquest cop li ha donat la raó perquè és molt difícil que l’investigat pugui reincidir pel que fa al delicte de conducció temerària. Bàsicament, segons recull l’alt tribunal, perquè té lesions que li impedeixen agafar el cotxe. “És difícil que a hores d’ara torni a conduir un vehicle de motor, ja que a conseqüència de l’accident va patir lesions que l’obliguen a caminar amb crosses”, diu la interlocutòria del magistrat, tot i que el forense que el va examinar considera que “no és impossible que condueixi”, tot i que la limitació física que té ho fa complicat. D’altra banda, Medina també està en ple tractament de deshabituació a l’alcohol. “En data actual sí que es pot presumir que l’investigat no beu en excés begudes alcohòliques i durant aquest temps que ha estat a la presó no ha consumit substàncies estupefaents.” Per tot plegat, l’Audiència de Girona li concedeix la llibertat pagant una fiança de 5.000 euros. A més, s’haurà de presentar cada quinze dies al jutjat de guàrdia.

Els tràgics fets van tenir lloc el 29 de gener pels volts de les onze de la nit al punt quilomètric 29 de la C-65, a Fornells de la Selva, a tocar del sector del Mas Xirgu de Girona. Francisco Javier Medina, a cavall d’un Alfa Romeo i en direcció a Girona, va perdre el control del vehicle i va envair el carril contrari, per on circulava Laura Fernández. La conductora va intentar esquivar-lo, però no va poder impedir l’impacte, que va ser frontal. Hores abans d’aquest accident, Medina ja havia tingut una altra topada, a Llagostera, de la qual va fugir. Però la policia el va localitzar a Sant Feliu de Guíxols, d’on és veí. Els agents li van treure el carnet i li van prohibir conduir, ja que havia begut. Però un cop la policia va marxar, Medina va tornar a agafar el cotxe, i va conduir imprudentment cap a Girona posant en perill un reguitzell de conductors que va trobar pel camí. Fins que va arribar a Fornells i va provocar l’accident mortal. Les proves mèdiques indiquen que Medina anava begut i drogat en el moment del xoc.

Per aquests fets, Medina s’enfronta a una pena de fins a vuit anys i mig de presó que li demana l’advocat de la família de la víctima, per homicidi imprudent i conducció temerària i sota els efectes de l’alcohol i les drogues. A més, sol·licita que se li retiri el carnet durant deu anys i que pagui una indemnització de més de 300.000 euros. El fiscal reclama una pena de quatre anys de presó i una retirada de carnet de sis anys.

LA XIFRA

8
anys
i mig de presó de condemna per a Medina demana la família de la víctima. El fiscal en sol·licita quatre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia