Successos

Successos

Mor un nen de 13 anys en despenyar-se mentre feia el camí de ronda a Roses

La víctima anava amb un grup de 15 nois d’un casal d’estiu de Solsona que participaven en una activitat de set dies fent una ruta per la Costa Brava

Més de 200 persones han fet un minut de silenci aquest divendres a les sis de la tarda davant de l'Ajuntament de Solsona

Un noi de 13 anys veí de Cervelló va morir ahir en despenyar-se uns 30 metres des del camí de ronda fins a les roques del mar a la zona dels Romaguers, al tram del camí de ronda entre cala Monjoi i la punta Ferrera, a Roses. La víctima formava part d’un grup de 15 nens que feien una ruta de set dies per la Costa Brava des de l’1 d’agost i l’havien d’acabar a Cadaqués. La caiguda va passar al migdia i al lloc on va anar a parar el nen no s’hi podia accedir per terra. Per això, una embarcació particular va dur els primers bombers fins a la zona de l’accident i li van practicar les primeres maniobres de reanimació. Posteriorment, l’helicòpter amb els efectius dels GRAE i del GEM van fer el rescat de la víctima i la van dur, en estat molt crític, fins a la cala Montjoi, on la van traspassar a l’ambulància del SEM. Els sanitaris van traslladar el noi al centre mèdic del càmping Cala Montjoi, on finalment es va certificar la seva mort.

Al lloc del sinistre també s’hi van traslladar els Mossos, que investigaran les causes de l’accident; la policia local de Roses, i els psicòlegs del SEM i de l’Ajuntament de Roses, que van donar suport psicològic al grup i a la família de la víctima.

El noi mort i els seus companys duien a terme una activitat programada per un casal d’estiu de Solsona. En formaven part nens de Solsona, de Barcelona i també de Lleida. La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, va remarcar ahir que els nens anaven acompanyats de tres monitors titulats, de manera que en l’activitat es complia la ràtio establerta. Bassa va explicar, però, que la sortida no havia estat notificada al Departament d’Afers Socials tal com estableix una normativa recent. La consellera va exposar que el fet que no s’hagi notificat eximeix el departament de qualsevol responsabilitat en la mort del menor. “El que importa ara és la mort del nen, i que s’està investigant”, va concloure la consellera Dolors Bassa.

Més de 200 persones han fet un minut de silenci aquest divendres a les sis de la tarda davant de l'Ajuntament de Solsona per lamentar la tràgica mort d'un nen de 13 anys en precipitar-se accidentalment per un penya-segat a Roses, a prop de la Cala Montjoi. En el moment del tràgic succés, el menor estava fent una excursió amb l'Esplai Riallera de Solsona. La senyera de la façana consistorial també ha onejat a mitja asta en senyal de dol al llarg de tot el dia. Diversos joves que formen part de l'esplai han acudit al minut de silenci visiblement emocionats. L'alcalde accidental de la ciutat, Lluís-Xavier González, s'ha dirigit al públic per mostrar el condol a la família i amics del difunt, però també a tots els companys de l'esplai que estaven amb el nen en el moment del tràgic succés perquè "no tinguin cap sentiment de culpa per un accident que va ser fortuït".  

LA XIFRA

13
anys
tenia el nen veí de Cervelló que va caure daltabaix fent el camí de Ronda.
15
nois
i tres monitors formaven el grup de l’esplai de Solsona que feia la ruta.
7
dies
durava l’activitat de ruta per la Costa Brava del casal de Solsona en què participava la víctima.

Mor una banyista a Cadaqués

Una dona de 79 anys veïna de Barcelona va morir ahir mentre es banyava a la platja des Sortell de Cadaqués. L a dona es va indisposar quan es banyava en un lloc on tocava de peus a terra i es va desmaiar a l’aigua. Altres banyistes van anar a treure-la, la van dur a la vora i van avisar el 112. El SEM hi va enviar l’helicòpter i sanitaris que van intentar sense èxit reanimar la dona. Per la manera com es van produir els fets, tot fa pensar que no es va ofegar i que la mort va ser conseqüència d’un problema cardíac. L’autòpsia, que està previst que es faci avui, haurà d’aclarir les causes de la mort de la banyista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia