Una allau atrapa tres surfistes de neu a la Masella i un resulta ferit molt greument
L'estació culpa els tres joves, que hi havien fet de monitors, d'haver saltat les cordes de seguretat i haver provocat l'allau
Eren un quart i cinc d'una quan els bombers van rebre l'avís que s'havia produït una allau en una zona fora de les pistes, al sector de Coma Pregona, a les instal·lacions de l'estació d'esquí de la Masella. L'allau va atrapar tres persones que estaven fent surf de neu a la zona. Dos dels surfistes van poder desempallegar-se tots sols de la capa de neu que els va caure al damunt i van sortir-ne il·lesos. Però el tercer surfista, un noi de 26 anys veí de Bagà, va quedar sepultat per la neu i va haver de ser rescatat pels equips d'emergència. El jove va ser atès al lloc de l'accident pel servei mèdic de l'estació d'esquí de la Masella i, un cop comprovades les greus ferides que presentava, que apuntaven a una lesió medul·lar, va ser traslladat amb l'helicòpter dels bombers, acompanyat d'un metge, fins a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. Tot i la gravetat de les ferides, en principi ahir no es temia per la seva vida.
Immediatament després de l'accident, l'estació d'esquí de la Masella va emetre un comunicat en què culpabilitzava els tres surfistes d'haver provocat ells mateixos l'allau de neu passant per una zona de risc, fora de les pistes senyalitzades. Quan el risc d'allau és elevat, el pas d'un esquiador o un surfista pot ser suficient per provocar la baixada d'una llesca de neu. En declaracions a l'ACN, una portaveu de la Masella, Maite Martí, va assegurar que els tres accidentats coneixien molt bé les pistes perquè hi havien treballat de monitors i sabien que no podien entrar a la zona on es va produir l'allau i que per fer-ho havien saltat dues cordes de seguretat i havien fet cas omís dels senyals que hi prohibeixen l'esquí. Els Mossos i els bombers, de totes maneres, continuen investigant les causes que van provocar l'accident, per veure si hi va haver o no negligència, i no s'ha decidit si se'ls cobrarà o no el rescat.
L'allau es va produir quan no feia ni una hora que Protecció Civil havia activat l'alerta per risc d'allau en diferents zones, que avui encara es manté. Segons l'Institut Geològic de Catalunya (IGC), avui el risc és alt (classificat com a «fort o de nivell 4», segon nivell més elevat de risc) a les zones pallaresa, ribagorçana i Vall Fosca, a l'Aran i la franja nord-pallaresa, al Perafita-Puigpedrós, a la vessant nord del Cadí Moixeró i al Prepirineu.