Successos

Els Bombers ja han fet 335 rescats durant aquest any

El Ripollès, amb 74, i l’Alt Empordà, amb 73, són les dues comarques gironines que han necessitat més els serveis dels Bombers

Cada cop tenen més feina perquè la gent va més a la muntanya

Els Bombers ja han comptabilitzat, des que ha començat l’any, 335 sortides per dur a terme serveis relacionats amb el medi natural, siguin recerca de gent perduda, rescats d’accidentats o recerques a rius, pantans o costa. Aquesta xifra gairebé iguala els 340 rescats que es van comptabilitzar en tot el 2016, i demostra l’augment de la feina dels Bombers en el camp dels rescats i la recerca, proporcionalment lligat amb l’increment del nombre de persones que fan activitats relacionades amb el medi ambient.

Les comarques que lideren els serveis dels Bombers són el Ripollès, la zona més muntanyosa, amb 74, i l’Alt Empordà, amb 73 serveis. Al Baix Empordà es van fer 47 serveis; a la Cerdanya, 39, i a la Garrotxa, 34, entre els quals destaca la recerca d’hores que van haver de fer entre divendres i la matinada de dissabte de la setmana passada per buscar un grup de 17 jubilats d’Empuriabrava que s’havien desorientat a la zona volcànica. Al Gironès, han comptabilitzat 18 serveis i al Pla de l’Estany, vuit. A la Selva, una comarca també molt muntanyosa, hi han fet 42 serveis, entre els quals destaca la recerca, per terra i per aigua, que van fer durant el mes d’agost per intentar localitzar la parella desapareguda al pantà de Susqueda. En l’àmbit de Catalunya, el nombre de serveis al medi natural ha estat de 1.152.

Els mesos de més bon temps solen ser els mesos en què més sortides han de fer els Bombers ja que hi ha més afluència de gent al medi natural. Ara, amb la temporada dels bolets, també és fàcil que es produeixin accidents o que els boletaires es perdin. Per això, els Bombers donen consells de seguretat per tenir en compte abans d’afrontar l’aventura d’emboscar-se per emplenar el cistell. Es recomana planificar la ruta i mirar la previsió del temps abans de sortir. És millor no anar sol i portar sempre el telèfon mòbil amb la bateria carregada, i també és útil portar un xiulet per facilitar la localització en cas de pèrdua en un lloc sense cobertura.

LA XIFRA

74
serveis
van haver de fer els Bombers al Ripollès, la comarca que acumula més rescats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia