Dos empresaris de l'Empordà han passat vuit dies a presó acusats d'haver apallissat un estafador

El jutjat número 3 de Figueres ha mantingut a la presó durant vuit dies (del 15 al 23 de març) Alexandre i Josep Maria Font, els amos de l'empresa grues Font del Pont del Príncep, que són sospitosos d'haver segrestat i apallissat Justine Hapi, un ruandès veí de Salt, que, segons tots els indicis, els havia estafat 40.000 euros amb el conegut truc dels bitllets tintats, que consisteix a fer creure a la víctima que per art de màgia es fabriquen bitllets bons a partir de papers en blanc.

L'engalipador havia contactat amb els empresaris ja feia setmanes i va aconseguir entabanar-los perquè li entreguessin 40.000 euros. El germans Font van aconseguir contactar amb Hapi i convèncer-lo perquè es reunís amb ells. Hapi va anar Figueres en tren i els germans Font el van anar a recollir a l'estació, i el van dur fins a les instal·lacions de la seva empresa, arran de l'N-II a Santa Llogaia d'Àlguema. Allà, segons els Font, van mantenir una discussió i, segons Hapi, els empresaris el van lligar i el van colpejar durament. Després, quan ja era de nit, els germans Font van fer pujar l'estafador a la furgoneta, segons ells, per tornar-lo a l'estació. El cas és que quan circulaven pel cinturó de ronda de Figueres, Hapi va aconseguir obrir la porta i es va llançar del cotxe en marxa. Va aconseguir aixecar-se i demanar ajut als conductors fins que un el va auxiliar. El ruandès, seriosament ferit, va ser traslladat fins a l'hospital de Figueres, però allà van considerar oportú traslladar-lo al Trueta, on va haver d'estar ingressat almenys tres dies. Els facultatius, tal com tenen establert en casos de pacients que arriben amb ferides provocades, van avisar els Mossos i el jutjat. Els Mossos van anar a prendre declaració a Hapi a l'hospital i, a partir de les seves declaracions, el diumenge dia 13 van detenir el germans acusats de detenció il·legal i lesions. El dilluns, els dos detinguts van ser posats a disposició del jutjat número 3 de Figueres i la jutgessa va ordenar el seu ingrés a la presó, en considerar que en llibertat podien destruir proves. Dimarts passat, però, la jutgessa els va alliberar.

Un reputat mag de l'estafa

Justine Hapi, de 35 anys, no va ser detingut perquè les víctimes de l'engany dels papers tintats no havien presentat denúncia contra qui els va estafar. Però Hapi té un llarg currículum com a estafador especialista a fer creure a la gent que pot convertir papers blancs en bitllets de curs legals i, com a mínim en dues ocasions, el 2006 i el 2008, ha acabat detingut. El seu art consisteix a fer creure a les víctimes que té un munt de papers que ha tret de Ruanda i que es convertiran en bitllets legals quan els apliqui uns productes i es barregin amb diners de veritat. A la víctima, l'acaba convencent perquè aporti uns bitllets bons per fer reproduir els altres i, és clar, volen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.