Successos

Vi solidari a la Conca

Els veïns i el sector vinícola es mobilitzen per ajudar els propietaris del Celler Rendé Masdéu, que ho ha perdut tot

S’identificaran ampolles amb un donatiu de 3 euros

La crescuda del riu Francolí va fer desaparèixer el celler. La família Rendé Masdéu tenia unes instal·lacions d’uns 600 m² i avui només en queda dreta una paret. L’escampada d’ampolles i bótes en deixava el testimoni i molts veïns impressionats per la desgracia s’hi van acostar a donar un cop de mà per mirar de salvar l’insalvable. La mateixa nit de la riuada, els companys d’altres cellers coneixien la notícia i es posaven les mans al cap. “És molt bèstia, no es pot comparar a una pèrdua personal, però té una càrrega emocional molt forta, estimem cada vi que elaborem”, explicava ahir encara impactat el president de la DO Conca de Barberà, Bernat Andreu. Ell i una vintena més de viticultors de la zona s’han proposat donar un cop de mà i ajudar en la reconstrucció del celler familiar. “Començar de zero és molt dur, tots els que tenim negoci familiar sabem com costa d’arrencar”, hi afegia. A la primera reunió que es va fer van tenir el suport de Salvador Puig, president de l’Incavi i de la direcció dels serveis territorials d’Agricultura. La primera acció d’urgència ha estat l’obertura d’un compte solidari on poder fer aportacions econòmiques, però ja tenen entre mans altres iniciatives. En breu podran posar a les seves ampolles unes altres etiquetes “solidàries” al costat per explicar als consumidors que 3 euros del cost de l’ampolla es destinaran al projecte d’ajudar a aixecar altra vegada el celler engolit pels aiguats.

La riuada que deixava assolat el celler de l’Espluga de Francolí tenia lloc una setmana després que els viticultors tanquessin una verema excepcional, tal com assenyala el president de la denominació d’origen. “Volem fer un vi solidari i posar-lo a la venda entre tots els cellers que vulguin, però no és tan fàcil i potser no podrà ser fins a final d’any”, explicava Bernat Andreu, que no deixa de sorprendre’s de les moltes iniciatives que els han arribat en solidaritat amb els afectats. “Tenim grups de música que s’han ofert a fer concerts solidaris per recollir fons”, explica. Són propostes de ciutadans desinteressats que des del sector ja han trasllat a l’Ajuntament per mirar la manera d’organitzar actes que puguin beneficar la resta de ciutadans i obrir-ho a la ciutadania

La catàstrofe tant de la família Celler Rendé com d’altres veïns i propietaris de negocis ha despertat la solidaritat dels veïns en un dels municipis més afectats pels aiguats. Com indicava l’alcalde, Josep Maria Vidal, els voluntaris i entitats que es mouen sempre hi són i hi ha gent disposada a ajudar, un fet que és d’agrair.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia