Successos

successos

Un turista mor en caure del balcó d'un hotel a Lloret

Les proves dels metges forenses determinaran si l'home va caure accidentalment o per la ingesta d'alcohol o drogues

Interroguen familiars i amics que feien una festa a l'habitació on van tenir lloc els fets

Un turista de nacionalitat alemanya de 40 anys va morir ahir a la matinada en caure d'un sisè pis d'un hotel de Lloret de Mar. Els fets van tenir lloc a dos quarts de dues de la matinada al Gran Hotel Don Juan, que està situat al carrer Riera de la localitat selvatana. El turista alemany era en una de les habitacions de l'edifici fent una celebració amb uns amics de la mateixa nacionalitat. Ell s'allotjava a la cinquena planta de l'hotel amb uns familiars, però havia pujat fins al sisè pis amb la colla amb qui estaven passant uns dies de vacances. En un moment de la festa l'home va caure al buit i va anar a parar a una zona interior del complex hoteler, que dóna a una àrea enjardinada on hi ha la piscina.

Ajuda psicològica

Fins al lloc dels fets es van desplaçar ràpidament efectius dels serveis sanitaris per intentar recuperar el turista, però no van poder fer res per salvar-li la vida perquè ja era mort a causa de la forta topada. Fins a l'hotel també s'hi van desplaçar els metges forenses, que hauran de determinar a partir de l'autòpsia, que se li practicarà avui, si l'home va caure accidentalment, per un problema de salut o per la ingesta d'alcohol o drogues.

Els Mossos d'Esquadra i agents de la policia local de Lloret, juntament amb els equips sanitaris, durant els primers instants del succés van donar suport psicològic als familiars i amics del turista alemany. Posteriorment, se'ls va prendre declaració per aclarir les circumstàncies que envolten aquesta fatal caiguda.

No és el primer cas

No és la primera vegada que un turista cau al buit durant les seves vacances a Lloret de Mar.

El març passat, un turista portuguès va morir en caure des del balcó d'un tercer pis de l'hotel Esmeralda. El jove estava sol quan va caure i no hi va haver testimonis de la caiguda. Això va dificultar que la policia pogués determinar les circumstàncies de la mort. També, al mateix municipi, al juliol del 2008, una turista de nacionalitat holandesa de 17 anys va morir quan va intentar saltar des d'un balcó a un altre d'un edifici d'apartaments. Poques setmanes abans, un turista alemany havia mort en caure quan intentava passar d'una habitació a una altra a través dels balcons. L'any 2006, un jove suís de 20 anys que s'havia deixat la clau de l'habitació de l'hotel Garbí Park va intentar entrar a l'immoble a través d'una altra habitació d'un amic, però va relliscar i va caure d'un quart pis.

LA DATA

31.03.10
és el dia en què va caure
l'últim turista a Lloret. Ho va fer des d'un balcó d'un tercer pis de l'hotel Esmeralda

LA XIFRA

5
són els turistes que han mort en caure d'un balcó d'algun hotel de Lloret des de l'any 2006

El balcó també és escena de crims

En els últims mesos han tingut lloc altres casos de persones que han mort en caure del balcó o que les han empès a tirar-se. Entre aquests casos hi ha, com a més recent, el de la noia que va caure pel balcó a Girona el passat dia 6, al carrer Riu Ser. La víctima, una noia d'origen ucraïnès, Olena Kaplina, va caure d'un sisè pis. Abans, havia fet tres trucades denunciant que un conegut seu, Hafid Chatar, l'estava seguint. L'autòpsia va revelar que la noia no s'hauria defensat ni barallat amb ningú abans de morir. El cos no presentava cap marca o senyal que ho corroborés, tot i que l'informe conclou que la seva caiguda no va ser accidental i no es descarta la intervenció de terceres persones. Els Mossos van detenir Hafid Chatar, acusat d'homicidi per haver empès presumptament Kaplina perquè caigués pel balcó. L'informe també revela que Chatar tampoc té marques d'haver-se barallat.

El juny passat, i després de vuit anys, la policia va detenir Riffi Layachi, acusat de temptativa d'homicidi per haver tirat una dona daltabaix del balcó a Roses, el juliol del 1998.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia