Successos

Manifestacions a Masquefa i Igualada per rebutjar la violació d’una menor de 16 anys

Els ajuntaments dels dos municipis de l’Anoia condemnen l’agressió sexual

El president Pere Aragonès i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, participen en una protesta a la plaça Sant Jaume

Unes tres-centes persones s’han concentrat aquesta tarda davant l’Ajuntament de Masquefa (Anoia) en senyal de protesta i rebuig a la violació patida per una veïna de la localitat, de 16 anys, la passada nit de la Castanyada a Igualada (Anoia).

Els manifestants s’han concentrat a la portes de l’Ajuntament de Masquefa, on l’alcalde, Xavier Boquete, ha llegit un manifest de condemna. Boquete ha expressat que s’han reunit “per dir prou a les violacions”.

La concentració, convocada per l’Associació Feminista Constel·lació Lila de Masquefa, no ha estat l’únic acte de protesta per l’agressió. Aquest migdia nombroses persones han fet un minut de silenci en suport de la jove i de la seva família davant l’Ajuntament. El consistori ha condemnat “enèrgicament aquests fets”.

Les manifestacions de repulsa per aquesta violació s’han repetit aquest vespre a diferents localitats de Catalunya. Els veïns d’Igualada s’han concentrat per condemnar l’agressió sexual del passat dilluns i “rebutjar qualsevol expressió de violència masclista”.

Els grups municipals que formen l’Ajuntament d’Igualada han emès un comunicat conjunt de repulsa a l’agressió en què denuncien l’agressió sexual a la jove de Masquefa i mostren el seu “escalf i suport incondicional” a la víctima i a la seva família.

Des de la corporació d’Igualada es mostren confiats que la investigació oberta pels Mossos d’Esquadra porti a la detenció dels autors de l’agressió i “se’n derivin totes les responsabilitats i conseqüències penals”.

En aquest sentit, l’Ajuntament assegura que continuarà impulsant polítiques que promoguin que les dones puguin viure “de forma segura en tot moment i situació”. De moment, els autors de l’agressió continuen sense ser detinguts.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, han participat amb diverses desenes de persones en una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. “Estem aquí per mostrar la total contundència del Govern contra l’agressió”, ha dit Verge al començament de la concentració, que ha reunit unes 140 persones, segons la Guàrdia Urbana.

La consellera ha fet una crida als homes “perquè es responsabilitzin” i als mitjans de comunicació “perquè deixin de revictimitzar les dones i respectin el dret a la intimitat”. Verge ha subratllat que “no és qüestió de com anava vestida, totes les dones tenen dret a anar soles o acompanyades a qualsevol lloc sense ser agredides”.


Investigació en curs
Un camioner va trobar la víctima dilluns a la matinada, nua i inconscient, en un polígon d’Igualada. La jove continua ingressada a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona amb un fort traumatisme cranioencefàlic i de moment no ha pogut declarar davant la policia.

Segons han informat a Efe fonts properes al cas, els investigadors mantenen totes les hipòtesis obertes sobre la violació de la menor. Els Mossos d’Esquadra analitzen les imatges de càmeres de seguretat, recullen proves i prenen declaracions a testimonis en la investigació que mantenen oberta per determinar si la menor va ser agredida sexualment per més d’una persona.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia