Successos

El jutge cita a declarar un nou sospitós de l’assassinat d’Helena Jubany

Es tracta d’un de les tres persones que la família de la víctima demanava investigar

La troballa d’uns correus electrònics han permès relacionar-lo de manera indiciària amb les notes anònimes que la jove va rebre pocs dies abans del crim

El cas Helena Jubany guanya temps després de l’aparició de nous indicis que han permès reactivar la investigació del crim.

Quan queden poc més de dos mesos perquè prescrigui la instrucció, el titular del Jutjat de Primera Instància número 2 de Sabadell ha citat com a investigat un dels tres sospitosos assenyalats per la família de la víctima, una persona vinculada a la Unió Excursionista Sabadell (UES), a la qual també pertanyia Jubany.

En una interlocutòria a la qual ha tingut accés aquest diari, el jutge Juan Díaz Villar també ordena realitzar una prova cal·ligràfica a l’investigat i demana l’informe pericial que l’acusació particular ha aportat a la unitat policial que realitza l’anàlisi del disc dur de l’ordinador de Jubany.

La família de la jove assassinada ja havia demanat fa poc més d’una setmana incloure a la causa tres sospitosos, entre els quals l’ara investigat, però el passat dijous el jutge va desestimar la petició.

Però la troballa d’uns correus electrònics que fins ara no constaven al sumari han permès relacionar l’ara investigat amb un manuscrit anònim que la víctima va rebre el 9 d’octubre de 2001 acompanyat d’una beguda enverinada . El jutge considera que el missatge aportat “és un indici nou i rellevant” per poder concloure, “de manera provisional i indiciària”, que el sospitós “podria haver redactat o dictat el contingut” de la nota anònima. Segons Díaz Villar, “la redacció o implicació directa en la realització de l’anònim vincularia de manera directa el seu autor amb la comissió del fet delictiu”.

La decisió arriba un dia abans que es compleixin els 20 anys de l’assassinat d’Helena Jubany, que el 2 de desembre del 2001 va aparèixer morta després d’haver estat llençada des d’un terrat a Sabadell, drogada i encesa. El cas va ser reobert l’any passat, després que hagués estat arxivat el 2005, però l’Audiència de Barcelona el va tornar a tancar a principis de març. Al maig, però, el jutge de Sabadell el va reobrir per tal d’analitzar el disc dur de l’ordinador de la víctima. La obertura de noves diligències dona una mica més de temps per intentar esclarir el cas, que en cas contrari podria prescriure el 22 de febrer del 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia