Successos

Dos anys de presó per al metge acusat d’abusar sexualment de mosses d’esquadra

Es tracta de la primera sentència dels cinc casos oberts contra el facultatiu per fets similars

Han condemnat a dos anys de presó el metge acusat d’abusar sexualment de mosses d’esquadra, segons ha avançat el programa de TV3 Planta Baixa i que han confirmat fonts del Departament d’Interior a l’ACN. Es tracta de la primera sentència dels cinc casos oberts contra el facultatiu, tots per fets similars. El fets ara sentenciats van tenir lloc el setembre del 2019, quan el metge va visitar una agent afectada de fibromiàlgia i, segons el testimoni de la víctima, durant l’exploració li va fer tocaments a zones genitals. En un primer moment no va denunciar els fets però ho va acabar fent quan va tenir coneixement d’un altre cas similar.

Al judici, celebrat a la Ciutat de la Justícia dies enrere, el metge va negar els fets, però la sentència dona credibilitat a la versió de la víctima i condemna el facultatiu a dos anys de presó, a indemnitzar la mossa d’esquadra amb 5.000 euros i a dos anys més de llibertat vigilada.

Alhora, el dictamen judicial no considera la Generalitat responsable civil subsidiària, atès que, diu, desconeixia els fets i que quan en va tenir coneixement va posar mesures.

Segons ha recordat el programa Planta Baixa, la primera mesura la va ordenar l’aleshores conseller Miquel Buch, que va decidir posar una infermera al metge perquè el controlés. Amb l’arribada de Joan Ignasi Elena a la conselleria, el maig passat es va decidir suspendre el facultatiu de sou i feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia