Successos

Detingut a Barcelona un fugitiu buscat a Itàlia per tràfic de cocaïna

L’ordre contra l’arrestat es va emetre el desembre per la importació de 30 quilos de droga el 2020

La Policía Nacional ha detingut a Barcelona un fugitiu buscat a Itàlia per tràfic internacional de cocaïna i que, a més, va arribar a introduir 30 quilos d’aquesta substància estupefaent al seu país procedent d’Espanya.

Segons informa aquest dijous la Policía Nacional en un comunicat, sobre el pròfug pesava una Ordre Europea de Detenció i Lliurament (OEDE) emesa el mes de desembre passat per les autoritats italianes, i que estava en vigor, per la qual s’enfronta a una pena al seu país de fins a 20 anys de presó.

El fugitiu estava en crida i cerca a Itàlia acusat d’un delicte de tràfic de drogues a nivell internacional per uns fets ocorreguts l’any 2020, quan va realitzar dues importacions de cocaïna, una de 27 quilos i una altra de 3, ambdues des d’Espanya a Itàlia per ser distribuïdes a les regions del Laci i de Lombardia, concretament a les seves capitals, Roma i Milà.

La investigació de la Policia Nacional es va iniciar el passat 21 de desembre, quan els investigadors van rebre una comunicació per part de l’Oficial d’Enllaç Italià a Barcelona que sol·licitava la localització i detenció del fugitiu, que residia a la ciutat comtal amb la seva esposa.

La investigació policial va portar a desplegar un ampli dispositiu a l’aeroport de Barcelona, en el qual es va localitzar la dona del pròfug, qui viatjava des de Roma fins a la capital catalana.

Un cop localitzada la dona del fugitiu, agents de la Policia Nacional van poder detenir l’home reclamat per Itàlia.

Després de la detenció, va ser posat a la disposició del Jutjat Central d’Instrucció de l’Audiència Nacional, tal com procedeix en aquests casos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia