Successos

El quadern negre

Tura Soler

Escenes de Susqueda (18): la parella misteriosa

Veuen un noi i una noia, que pensaven que eren Marc i Paula, i un cotxe blau a l’embarcador hores després del crim

Dijous 24 d’agost del 2017. A quarts de sis de la tarda, en Josep Rocasalva, veí d’Olot nascut a Susqueda, baixa per la carretera del Coll cap a la presa. No hi ha gaire moviment. A l’encreuament on la carretera d’Osor es bifurca per anar cap al Coll o cap al pantà, hi ha un cotxe petit, blau, amb un adhesiu darrere, aparcat a la vora. En Josep condueix en direcció al pantà. S’atura per fer estop a l’encreuament, a dalt de la baixada de l’embarcador.

Es fixa que al capdamunt de la rampa, arraconat a mà dreta, hi ha un cotxe de color blau que diria que és un Opel Zafira, i veu una parella que camina per la vora de la carretera del Coll. Són joves. No en fa cas. Sempre hi volta gent, per allà. Pescadors i algú que baixa una barca per navegar.

Uns dies després, el dissabte 2 de setembre, a la tarda, en Josep declara davant dels Mossos. Resulta que ha desaparegut una parella, que la busquen pels volts del pantà, i ell va veure una parella prop de l’embarcador del pantà. S’ha convertit en testimoni.

Va a la comissaria de Santa Coloma de Farners i li pren declaració un mosso que no va d’uniforme, un home molt alt que parla amb molta seguretat. Es nota que és gat vell, un veterà. És el caporal Salvador Horta Muntané García-Jubany, però tothom el coneix com “en Salva”. En Salva és el cap de la unitat d’investigació de la comissaria de Santa Coloma. En Salva demana a en Josep que faci una descripció tan detallada com pugui de la parella que va veure a prop de l’embarcador.

–El noi era prim, alt, portava un xic de barba i els cabells els duia més aviat llargs. La noia era baixeta, prima i duia els cabells llargs però recollits. No recordo cap més detall, ni com anaven vestits –explica en Josep.

El mosso li ensenya unes fotografies d’en Marc i la Paula.

–Jo diria que poden ser ells. Almenys s’assemblen molt al noi i la noia que vaig veure –li explica en Josep; sense poder-ho assegurar, li sembla que el cotxe que hi havia aparcat a tocar del baixant de l’embarcador era un Opel Zafira. Que el cotxe era blau ho sap segur. El caporal vol saber si hi havia més vehicles a la rampa, però en Josep no va veure més cotxes ni motos a l’embarcador. Només aquell cotxe blau dalt del trencall d’Osor i algun vehicle a la zona de la paret de la presa. A partir del testimoni d’en Josep, en Salva i el seu equip elaboren un croquis molt precís amb la situació del cotxe, suposadament un Opel Zafira, i de la parella que va veure en Josep. En aquests moments és la pista més fiable que es té de la parella desapareguda. Sis anys més tard, en Salva està a punt de ser jutjat per liderar una trama mafiosa de tràfic de droga i extorsió de traficants, en Josep és mort per culpa de la covid, i la investigació ha establert que Marc i Paula ja feia unes hores que eren morts quan en Josep va veure aquella parella. Qui era la misteriosa parella?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia