Successos

El quadern negre

Tura Soler

Escenes de Susqueda (21): alerta de desaparició

Una parella gran de Sau, amics de Marc i Paula, troba un cartell a la bústia que avisa que no els troben

Dissabte 26 d’agost de 2017

Tornen de mercat a Vic. Van a cavall del seu vell i atrotinat Nissan Patrol, de color blau. Ja són a prop de casa i passen pel revolt on, aquell maleït 18 de maig de 2013, els va sortir per sorpresa aquell motorista, que va anar a petar contra el seu tot terreny. No hi va haver manera d’esquivar-lo i el motorista, un noi de l’Hospitalet de Llobregat, va morir. En Vicente i la Yasmina callen cada cop que passen pel revolt. No poden evitar pensar en el noi mort. Saben que no va ser culpa seva, i que van anar a veure la família del noi mort; es van abraçar i van plorar junts. Però els va tocar fort. I és tan a prop de casa seva!

Passen davant de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, ara abandonada, i ja veuen els seus gossos que salten d’alegria darrere de la tanca de la caseta blanca on viuen. És l’única on hi ha vida d’aquest reguitzell de casetes aixecades enmig del bosc, molt a prop del pantà, que configuren el que un dia va ser el poble nou de Sant Romà de Sau, construït per a les famílies dels operaris que van anar a construir la presa. Les cases van anar quedant abandonades i envoltades de bardisses. I en Vicente, de 63 anys, i la Yasmina, de 56, que van ser desnonats de Barcelona i van viure un temps dins d’una furgoneta a la serra de Collserola, van sentir a dir que al costat del pantà de Sau hi havia unes casetes sense ningú. I en van ocupar una. La que està ben bé a la vora del camí. Primer els volien fer marxar, però ara als de l’ACA i als d’Endesa ja els va bé que s’hi estiguin i que vigilin que no n’ocupin més. Han passat d’ocupes a vigilants.

Aparquen el Nissan Patrol davant la casa. Només de baixar, la Yasmina veu que hi ha una mena de cartell enganxat a la bústia.

“Hola, soc en Pol. Heu vist en Marc i la Paula? No sabem on paren. Han desaparegut. Aviseu-me si en sabeu res.”

La Yasmina queda glaçada en llegir la nota escrita darrere del cartell amb les fotografies d’en Marc i la Paula.

En Pol, el noi que els ha deixat la nota, en Marc i la Paula, la jove parella que diu que no troben, són amics, bons amics, tot i la diferència d’edat.

Fa un parell d’anys, en Pol –a qui la Yasmina anomena afectuosament Polete–, en Marc, la Paula, en Feixes –aquell noi tan divertit que anomenaven Barajas perquè els recordava aquell personatge de la sèrie Aída– i quatre noies van aparèixer a la vora del pantà de Sau. Volien dormir al ras i en Vicente i la Yasmina els van obrir la casa del costat de la seva i la colla del Maresme s’hi va instal·lar. I es van fer amics.

I avui en Pol, que la matinada del dia 24 va rebre el missatge de la Paula que la ubicava al bar La Parada de la Cellera, camí de Susqueda, ha vingut a Sau per deixar dit que en Marc i la Paula han desaparegut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia