Successos

El quadern negre

Tura Soler

Escenes de Susqueda (27): Land Rover sospitós

L’home de la barraca indica als mossos on poden trobar el conductor, Jordi Magentí, del vehicle que busquen

Dijous 2 de novembre de 2017

En Bartomeu, l’home de la barraca, puja des de la Cellera i va cap al seu refugi de Susqueda. Ve de comprar en bicicleta. Fa dies que el seu cotxe el té inservible, aturat allà al baixant de la Font del Borni. Li van trencar els vidres. Pedala distret amb els seus pensaments quan veu sortir un cotxe del trencant de Lloret Salvatge (allà on conta la llegenda que la terra es va empassar els músics i dansaires que no van respectar un funeral) que s’incorpora a la carretera. És un Land Rover Defender de color blanc. Com el que volen trobar en Lluís i en Santi, els dos mossos que investiguen l’assassinat de la parella.

Ja fa dies que els mossos, quan li van enraonar del crim, li van comentar que buscaven un Land Rover blanc. En Bartomeu ja és conscient que les converses d’aquells nois dels Mossos de Sabadell són interrogatoris encoberts, però ell s’estima més col·laborar-hi.

Decideix aturar el Land Rover.

Fa gestos ben visibles al conductor.

—Atura’t! Atura’t!

En Jordi, el del Land Rover, que ve carregat de llenya petita d’un bosc de Lloret Salvatge, on l’agafa amb permís de l’amo, veu aquell home alt i gros fent-li gestos. S’atura i abaixa el vidre.

—Ets tu qui sol anar a pescar al pantà amb aquest cotxe? —li etziba d’entrada el de la bicicleta.

—Sí. Hi vaig sovint. Per què? Què passa? —pregunta en Jordi.

L’home de la bicicleta li explica que els Mossos fa dies que busquen el cotxe com el seu i que volen parlar amb el que el porta per allò de la parella que van matar. L’home del Land Rover li diu que li estranya que si el volien trobar no ho hagin fet ja, perquè precisament un dia que pescava va veure l’helicòpter que voleiava per sobre del seu cap i segur que el van veure ben bé.

El de la bicicleta li explica que ell viu en una barraca per allà a la Font del Borni, li recomana que es presenti i li explica que a ell ja fa dies que el van anar a interrogar

—Doncs, si em volen trobar, digue’ls que em poden venir a veure al número 1 del carrer Nou d’Anglès!

Un cop Jordi Magentí ja ha donat l’adreça a en Bartomeu i ja es disposa a engegar el Land Rover i marxar, s’ho repensa i pregunta a en Bartomeu.

—Eeei. I on va passar això del crim, ho saben?

—A la pedrera! —respon en Bartomeu, i segueix el seu camí, i quan arribava a la barraca agafa la llibreta on té apuntats els telèfons dels mossos. I truca. Quatre mesos més tard, els mossos aniran al carrer Nou, 1 d’Anglès i detindran Jordi Magentí per l’assassinat de Marc i Paula.

PD: El relat està explicat segons el testimoni de Bartomeu (ara mort) i corroborat per Magentí. Tots dos asseguren que era el primer cop que es veien.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia